Муслин позвао Ђурђевића и Гаћиновића за Грузију

Како се и очекивало национални тим Србије ће наставити квалификације за пласман на Светско фудбалско првенство утакмицом против Грузије

са старим снагама, али и уз минимална освежења из редова златних генерација играча.

„Орлове” у Тбилисију 24.марта очекује једна од најважнијих утакмицама у квалификацијама за Мундијал у Русији. После солидног старта Србија мора да покаже квалитет, добије овај сусрет и настави трку за једно од места које може да их одведе на велико такмичење.

- После анализе противника и форме наших играча, које смо пратили по Европи, одлучили смо да су ово фудбалери који су спремни за овај меч. Надам се да до почетка окупљања неце бити повређених. Имали смо малих проблема, али сада су сви спремни и надам се да це тако и остати - истакао је Муслин на прес конференцији.

Селектор је деловао спокојно приликом саопштовања списак играча за мегдан са Грузијом.

- Направили смо такву екипу да више не зависимо од противника. Ако будемо играли на свом нивоу, не би требало да буде проблема. Али, свакако ће бити тешко. Да ме нешто плаши, не бих се прихватио ове дужности. Све више верујем у ову групу, веровао сам од првог дана. Очекујем да се понашају и играју као до сада, и још боље. Можда је на листи могло да буде још младих играча. Али, нисам инсистирао да је потребно, нека се они прво привикну на новог селектора Ненада Лалатовића, а и окупљају се исто када и ми. Драго ми је јер су се млади квалификовали, па због тога не могу и за А тим да играју Али ми их пратимо, у сваком слулчају- објаснио је Муслин.

Селектор је позвао двојицу дебитаната, нападача Партизана Уроша Ђурђевића и крилног фудбалера Франкфурта Мијата Гаћиновића, иначе младе репрезентативце Србије. Ту је и све запаженији Радоја.

- Ђурђевић је играч који нам је недостајао. Својим головима и понашањем се наметнуо. Гаћиновић већ другу сезону игра стандардно у једном од најбољих првенстава. То је тип играча који нама треба- рапортирао је Муслин.

Због жутих картона ван строја су Настасић и пробуђени Катаији. И даље је проблем везан за минутажу одређених играча у својим клубовима.

- Тај проблем имамо од почетка, али и није неки проблем јер сви играју максимално за репрезентацију. Недовољна минутажа у клубовима се није осетила и надам се да ће тако бити и убудуће. Играч са мањом минутажом је способан да једну утакмицу одигра на високом нивоу - објаснио је селектор.

На списку је опет Јагош Вуковић уместо Настасића, а Муслин сматра да на месту штопера има више могућности, посебно због тога што Александар Коларов игра ту позицију у Манчестер ситију, тако да одсуство Настасића не би требало да се осети. Позван је и Љубомир Фејса, који због повреде није играо за Бенфику, али већ тренира нормално и да би већ предстојећег викенда требало да буде у тиму. Дилема око голмана није још увек отклоњена у комбинацији су Стојковић и Рајковић.

Припрема за дуел са Грузијом почињу 20. марта у Старој Пазови.

З. Рангелов

Пријовић без дозволе
Муслин је открио да је заинтересован за нападача ПАОК-а Александра Пријовића који је у сјајној форми, али да још није добијена дозвола ФИФА.

- Прво је играо за српску па за швајцарску репрезентацију. Тражили смо дозволу ФИФАе, али је још нисмо добили. Он може да буде тип играча који би нам одговарао - истакао је Муслин

Муслинов избор
Голмани: Владимир Стојковић (Нотингем), Предраг Рајковић (Макаби) и Александар Јовановић (Архус).

Одбрана: Бранислав Ивановић (Зенит), Јагош Вуковић (Коњаспор), Стефан Митровић (Гент), Никола Максимовић (Наполи), Александар Коларов (Манчестер сити), Иван Обрадовић (Андерлехт), Антонио Рукавина (Виљареал) и Урош Спајић (Андерлехт).

Средина терена: Љубомир Фејса (Бенфика), Лука Миливојевић (Кристал Палас), Немања Радоја (Селта) и Немања Матић (Челси).

Напад: Душан Тадић (Саутемптон), Филип Костић (Хамбург), Лазар Марковић (Хал), Зоран Тошић (ЦСКА), Александар Митровић (Њукасл), Андрија Павловић (Копенхаген), Урош Ђурђевић (Партизан) и Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести