Муслин против Аустрије улогу фаворита препушта госту

Након два кола у нашој квалификационој групи Д за пласман на Светско фудбалско првенство у Русији 2018. године ситуација се прилично закувала. Четири селекције са исто толико бодова

су у врху, што је доказ да ће такмичење бити крајње незвесно и занимљиво. Добро је да су орлови након ремија са Ирском(2:2) победом против Молдавије(3:0) ухватили прикључак, подигли самопоуздање. Следи деликатан сусрет на стадиону “Рајко Митић” (недеља 20.45) против Аустрије. 

- Нема разлога да правимо неку еуфорију након тријмуфа против најслабије екипе у групи. Сада је потребно да подигнемо игру на виши ниво, потврдимо добар резултат против квалитетног ривала. Сви су орни и здрави за велики бој. Не брине ме податак да ћемо у три дана одиграти две утакмице, јер у истој позицији је и противник - рапортирао је селектор Муслин.

За Аустријанце само речи хвале и низ комплимената.

- Мислим да су на старту квалификација показали највише, да су фудбалски јаки и квалитетни, и имају неколико појединаца који могу да праве разлику на терену. Одлично их познајемо, има неких измена у саставу, па ћемо уз извештај Зорана Филиповића који их је “снимао” против Велса комплетирати скаутинг. Око Алабе се много тога врти, али не волим да поситовећујем тим са појединицима, у офанзиви прети опасност од распуцаног Арнаутовића - истакао је Муслин.

Одмах је искусни стручнајк донео и закључак.

- Они су фаворити, то говори и ФИФА ранг листа, нека узму ту улогу на папиру, мени не смета што смо аутсајдери. Занима ме само терен. Имам поверење у своје играче, који су из меча у меч све бољи. Надам се да ће се такав тренд наставити - поручио је Муслин.

Неизбежни елемент на који селектор увек указује је атмосфера заједништва која влада у репрезентацији.

- Та добра атмосфера је ствар на којој инсистирам. Спорт јесте посао, али треба да буде и задовољство.То желимо да пружимо и навијачима, а ја посебно обраћам пажњу да то пренесем на играче. Такође, верујем да смо заслужили подршку са трбина, која много занчи за постизање врхунских резултата- апострофирао је Муслин.

Састав тима неће претрпети радикалне измене, али рокада ће бити.

- Градимо систем у којем свако има своје место, кад наиђу промене услед повреда, картона или тактичких захтева, то не треба да се одрази на колектив и игру. Водио сам рачуна о чињеници да нас чекају у кратком року два тешка испита, да неки наши момци нису у пуном такмичарском ритму. Немам дилема, знам “стартере” - остао је загонетан Муслин.

Друго полувреме у Кишињеву орлови су одиграли без класичног нападача, Катаи је заменио Павловића.

-  Барселона је правила најбоље резултате када је играла без центарфора. Катаи није класични центарфор, али је нападач. Постоји могућност да тако играмо, али за сада не. Гледам како да направим равнотежу у екипи, то је најважније. Имамо нападаче који не играју у својим тимовима, али они чак ни не морају да дају гол, довољно је да одраде свој део посла на терену. Примљени голови нису само грешка дефанзиваца, као што и пропуштене прилике нису само грешке нападача- објаснио је Муслин.

Правду на популарној “Маракани” делиће Швеђанин Јонас Ериксон.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести