Муслин: Штета због играча који нису са нама, Катар ће бити прави тест

Репрезентација Србије коју чине фудбалери из Суперлиге отпутовала је данас у Доху где је очекује пријатељски дуел против селекције Катара.

Селектор Славољуб Муслин изразио је задовољство што ће имати прилику да на делу види домаће играче у доброј провери, али и да му је жао што Војводина није пустила четворицу фудбалера.

"Штета је за оне играче који нису са нама, јер је част играти за дрес са државним грбом. Али кога нема без њега се може. Углавном, ово је почетак наше акције да имамо на оку играче из домаћег првенства. Пред нама је добар тест, очекујем од играча да искажу вредност", рекао је Муслин за сајт ФСС-а.
Први човек националног тима не искљичује могућност да неко од путника у Катар у перспективи буде у конкуренцији за најбољи тим Србије.
"На првом окупљању сам звао играче из Суперлиге, а неки су и дебитовали. Ако се добро покажу, зашто да не? За све њих је ово велики мотив, видеће да их пратимо. Редовно гледам утакмице Суперлиге и видео сам скоро све играце на делу", закључио је Муслин.

Десни бек Црвене звезде Марко Петковић, једини са списка који је већ наступао за А тим, није скривао задовољство због новог позива у репрезентацију.
"Радује ме да се налазим у овом друштву. На саиграчима и мени је да га оправдамо и покажемо се у правом светлу против будућег домаћина Светског првенства. Мислим да ћемо једним правим приступом показати да имамо велику жељу, надам се и знања и квалитет за неке будуће акције", поручио је бивши капитен младе селекције Србије.

Голман Партизана Филип Кљајић истакао је да га је пријатно изненадио Муслинов позив.
"Имаћемо против себе веома мотивисаног ривала, али сваки члан ове селекције жели да измери себе у мечу који свакако има тежину. Сви ми имамо привилегију да обучемо дрес репрезентације и покажемо да српска лига има квалитет", рекао је Кљајић.
Утакмица између Катара и Србије игра се сутра у Дохи од 18 сати по средњеевропском времену.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести