На Фрушкој гори планирају освајање Бреста

Циљ фудбалера Војводине у утакмици с ОФК Бачком био је да победе и они су план и остварили (1:0).

После тешке борбе у дуелу с Динамом из Минска и велике потрошње енергије коју су тада имали, Новосађанима је жеља била да са прва три освојена бода уђу у ново првенство у Суперлиги Србије и, из њихове визуре, добро је то што су, пред око 3.000 гледалаца, жељу реализовали. У среду рано ујутро очекује их путовање до Бреста где се реванш-утакмица с Белорусима игра, а дан касније покушаће да остваре снове и поново се нађу у плеј-офу за улазак у групну фазу Лиге Европе.

- У првих 15-20 минута дуела с Бачком играли смо јако добро, а после тога ноге као да су нам постале тешке - осврнуо се на недељну утакмицу Ненад Лалатовић, шеф стручног штаба Војводине. - Стајали смо далеко од играча и ривал је био агресивнији. Прибојавао сам се прекида супарника који има доста високих фудбалера, а ми смо им у томе парирали једино с Планићем и Владимиром Ковачевићем. Међутим, у таквој ситуацији добили смо на хитрини. У наставку смо мало живнули и стигли до победничког гола Палочевића у 53. минуту. Волим када моји везни играчи долазе у завршницу напада и управо из такве ситуације смо и затресли мрежу. Сада се окрећемо планирању утакмице с Динамом из Минска.

После јучерашњег тренинга који су одрадили у ФЦ “Вујадин Бошков” у Ветернику, црвено-бели су отишли на падине Фрушке горе. План Ненада Лалатовића и његових сарадника је да тамо освеже екипу, али и да се играчи склоне од гужве коју собом неминовно доносе важне европске утакмице.

- Идемо у хотел “Норцев” на Фрушкој гори у карантин или на мини дводневне припреме, како желите - рекао је Лалатовић. - Тренираћемо и припремати се за дуел с екипом из Минска, који нам пуно значи. Имамо резултат 1:1 из прве утакмице када смо били ближи победи, али је битно сазнање да су играчи увидели да могу да се носе с Белорусима и прођу у четврто коло квалификација. Познајемо ривала добро, зна и он нас, оба тима имају квалитет, али ми верујемо у остварење наших снова.

Иако су до утакмице остала још три дана, шеф стручног штаба Војводине наговестио је и одређене промене у тиму.

- Биће две до три измене у екипи, али не бих се сада о томе прецизније изјашњавао - додао је Лалатовић. - Не волим пуно да мењам у постави, јер имамо добре и квалитетне фудбалере који морају да се навикну да играју у европском ритму. Против Бачке сам минимално мењао, а у Бресту ће играти они за које проценим да ће најбоље одговорити задацима. Путујемо у Белорусију са жељом да победимо домаћина, а за то нам је неопходна и велика доза самоуверености.

Утакмица Динамо Минск - Војводина игра се у четвртак од 19.45 часова по нашем времену, а обезбеђен је ТВ пренос на каналу РТВ 1.

А. Предојевић

 

Помоћ навијача

Навијачи новосадских црвено-белих су најавили да ће тим и у реваншу имати њихову подршку, односно да ће група симпатизера Војводине бити на стадиону у Бресту.

- Од када сам преузео екипу Војводине, навијачи су наш 12. играч - категоричан је био тренер Новосађана. - Имамо њихову подршку и то играчима пуно значи, што се најбоље видело посебно у првом полувремену утакмице с Динамом на “Карађорђу”. Тада су нам доста помогли и волео бих да њихово навијање траје током свих 90 минута реванша. Само заједничком снагом можемо да стигнемо до победе у Белорусији.

EUR/RSD 117.1138
Најновије вести