На пролеће боље него јесенас

Са припремама за пролећни део сезоне почео је новосадски Пролетер.Циљ четвртопласиране прволигашке екипе је да у наставку сезоне са младим снагама остане међу најбољим тимови у лиги.

Првој прозивци одазвали су се: Владан Елесин, Бранко Жигић, Дејан Милићевић, Петар Илић, Стефан Петровић, Драган Каранов, Лука Гргић, Филип Бабић, Немања Стојшић, Милош Манојловић, Милан Миро Сављев, повратници са двојне Срђан Вукаљевић и Владимир Илић, искусни Слободан Новаковић и неколико младих фудбалера жељних афирмације: Караћ, Вујковић, Стоисављевић, Зељковић, Бабић и Гојковић. Оправдано су изостали Никола  Сакић и Борис Милекић, као и играчи који су почели припреме са Војводином: Емил Роцков, Давид Хрубик, Милан Лазаревић, Марко Ђуришић, Дарко Јовић, Страхиња Крстевски и Александар Андрејевић.

- Желим вам пуно успеха и што мање повреда. Имаћете солидне услове за рад, а евентуалне проблеме решаваће заједно са шефом струке који вам је на услузи – поздарвио је играче генерални секретар клуба Озрен Дукић.

На помоћни терен новосадског Борца играче је повео шеф стручног штаба Золтан Сабо, са помоћницима Бранком Жигићем и Светозаром Совиљем.

- Очекује нас дуг период припрема, чак седам недеља рада. Сваке припреме су нови почетак. Јесенас смо одиграли квалитетно, на високом нивоу. Мислим да имамо доста простора да ниво игре и форме подигнемо за коју степеницу више. Имамо доста новајлија  који ће кроз тренинге и припреме покушати да изборе останак у Пролетеру. Ни за једног играча неће бити попуста, једино мерило биће рад и приказано на тренинзима и утакмицама. До краја ове недеље тренираћемо једном дневно, а од понедељка два пута. Одиграћемо  чак 10  утакмица које ће нам послужити да проверавамо ниво форме и уигравамо се. Верујем да ће они старији бити на услузи младима и помоћи им да се што лакше привикну на нову средину – рекао је Сабо.

Са великом пажњом у Пролетеру ишчекују играчки расплет у Војводини и скори састанак челника два клуба када ће се решити који ће играчи из црвено - белог табора и на пролеће заиграти на Сланој бари.

М. Поповић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести