Надал и Вавринка рутински

Рафаел Надал, Стан Вавиринка и Кеи Нишикори без проблема су наставили учешће на Мастерсу у Мајамију пласманом у треће коло, док је Григор Димитров елиминисан.

Шпанац је био бољи од Дудија Селе из Израела 6:3, 6:4, док је Јапанац препустио исти број гемова Јужноафриканцу Кевину Андерсону – 6:4, 6:3.

С друге стране, Бугарина је избацио Гвидо Пеља из Аргентине, после нешто мање од два часа борбе – 6:3, 7:6(4).

Марин Чилић из Хрватске елиминисан је после борбе у три сета са Французом Жеремијем Шардијем 6:4, 2:6, 6:3, а најзанимљивији меч дана одиграли су млађани домаћи таленат Тејлор Фриц и немачки ветеран Филип Колшрајбер.

У првом сету виђена је велика борба, али је Немац успео да преломи брејком у кључном тренутку, после преокрета. Ипак, Фриц се није предао, иако се овога пута он нашао у ситуацији да јури заостатак, успевши да понови оно што је противник претходно урадио. И трећи део меча отворио је сјајно, брзо је стигао до 2:0, а потом и до 5:3, да би га мањак неискуства коштао прве велике победе у каријери.

Колшрајбер је агресивним приступом остао у мечу, сигурно одсервирао за 5:4 и онда још једном одузео сервис ривалу, из прве прилике. Успео је Тејлор да задржи концентрацију и одведе сусрет у тај-брејк, али није имао снаге да преломи.

Аргентинац Федерико Делбонис избацио је Шпанца Пабла Карењо-Бусту, који игра сјајно у последње време, после великог преокрета 1:6, 7:5, 6::2, а Јан-Леонард Штруф из Немачке декласирао је Француза Жила Симона – 6:1, 6:1.

Прво носилац Мастерса у Мајамију, Швајцарац Станислас Вавринка пласирао се у треће колу турнира. Вавринка је у свом првом мечу у Мајамију без проблема надиграо Аргентинца Орасија Себаљоса са 6:3, 6:4.

Након што је спасао две брејк лопте већ у првом гему, Швајцарац ривала у првом сету слама искористивши своју једину шансу, у четвртом гему. Дотукао га је већ на отварању другог сета, одмах му је одузео сервис и без проблема на свом стигао до победе после нешто више од сат времена игре. Изненађење је приредио Аргентинац Дијего Себастијанац Шварцман, који је са турнира избацио Шпанца Давида Ферера, са 6:2, 6:3.

 

Браћа Зверев зауставили Зимоњића

Ненад Зимоњић елиминисан је у првом колу мастерса у Мајамију, пошто је у пару са Аустријанцем Домиником Тимом изгубио од Александера и Мише Зверева – 6:4, 6:3. Браћа Зверев у борби за четвртфинале играће против аустријско-немачке комбинације Александер Пеја/Филип Печнер.

Србија на Флориди нема такмичаре у мушком и женском синглу, док у дублу наступају још Виктор Троицки, заједно са Новозеланђанином Мајклом Винусом, и Александра Крунић са Ксенијом Крол из Швајцарске.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести