Награда подстрек и мотивација

Сања Вукашиновић, јуниорка Стрељачке дружине Нови Сад 1790 је једна од наших најперспективнијих такмичарки у гађању пушком. Већ неколико сезона бележи запажене резултате,

 на домаћој и на иностраној сцени, па иако још увек јуниорка веома добро се носи и у сениорској конкуренцији. Ове година освојила је и златну медаљу екипно ваздушном пушком на Европском првенству у Ђеру, са Милицом Бабић и Маријом Коларевић. У 60. “Дневниковом” избору најбољих спортиста Сања Вукашиновић је понела признање најбоље стрелкиње у Војводини.

- Награда је велики подстрек и мотивација за боље резултате. Када видим све те снимке   на “Дневниковој” приредби како је Штефанек освајао злато, па параолимпијци, па сва та одличја... Скоро сам се расплакала. Веома је емотивно добити такве награде, то ми је мотивација да једног дана и ја будем најбоља од најбољих – казала је Сања Вукашиновић.

Година на измаку веома је лепо почела за талетовану стрелкињу, јер се пласирала у финале на највећем светском међународном такмичењу у Минхену.
- После тог лепог резултата уследила је златна европска медаља екипно у Ђеру, па је ваздушна сезона завршена на најлепши могући начин. И малокалибарском сезоном ове године могу да будем задовољна. Иако није дошло европско одличје, било је одличних резултата на домаћој сцени. Обарала сам свој рекорд више од десет пута, тако да сам задовољна.

Постала је државна првакиња МК пушком лежећи, а на престижном међународном такмичењу у Новом Саду узела је сребро.
- Од септембра је поново почела ваздушна сезона и од старта сам кренула са медаљама и добрим резултатима. За крај године сам узела злато на међународном такмичењу, Гран прију Брограда. Кренула сам да пуцам и у немачкој Бундеслиги и од осам наступа имам седам победа. Радујем се свим надметањима која долазе.

Поред домаће сцене и наступа у Бундеслиги, и на међународним турнирима Сању следеће године очекују и континентална првенства и планетарни шампионат.- После Нове године ћемо кренути да се спремамо за европска првенства, очекују нас два, као и светски шампионат.Сан сваког спортисте је да наступи на Олимпјским играма.

- Прво се надам да ћу бити део сениорске репрезентације, а када то остварим, онда могу да планирам да ћу имати прилике да идем на такмичења на којима ћу моћи да испуним квоту за Олимпијске игре у Токију –  казала је Сања.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести