Најбоља пролећна партија

После неколико бледих партија, фудбалери Партизана су напокон заблистали у домаћем првенству,декласирали Радник у Сурдулици(4:0), одигравши можда и најбољу партију овог пролећа.

Од почетка до краја утакмице контролисали су дешавања на терену и заслужено славили.Тренер Иван Томић хвали учинак целе екипе, без обзира што су се издвојили Немања Михајловић и Валери Божинов. Он каже да је тактички све одрађено како треба и да је испоштован договор из свлачионице. Таквим приступом, Томић каже, Партизан је способан за велике домете и нада се да ће екипа тако и наставити, јер борба за друго место још није завршена, а следи финале Купа.

- Врло сам задовољан како су момци одиграли против Радника. Пред собом су имали противника који нам је ове сезоне кидао живце и било је потребно уздићи се и бити на максималном нивоу. Личили су на тим какав увек мора да буде, ангажован, доминантан, ефикасан. Ниједног тренутка нису пали у игри. И када је било 2:0 наставили су даље и постигли још два гола. То је оно што треба да краси Партизан – рекао је Томић.Овога пута црно – бели нису дозволили Сурдуличанима убитачне контре.

- Посебну пажњу посветили смо том сегменту игре Радника. Имају неколико изузетно брзих играча, који у трансформацији праве проблем свакој екипи. Овога пута добро смо покривали те позиције, без лопте смо стајали врхунски и Делетић и Овусу, пре свих, нису могли да дођу до изражаја. Ово је знатан напредак у тактичкој дисциплини екипе и надам се да ће се тако и наставити.После дужег времена на терену је био и Мирослав Вулићевић.

- Мирослав је подсетио на своје најбоље дане. Био је врло расположен у нападу, одговоран у дефанзиви и његов учинак издвојио бих као један од упечатљивијих. Поново је у конкуренцији за први тим и видећемо шта ће бити.Млади Голубовић је још једном потврдио да се ради о великом потенцијалу.

- Велики таленат, велики борац, пружили смо му шансу и искористио је. Донео нам је квалитет на десној страни и у озбиљној је конкуренцији за стартних једанаест у наредним утакмицама – најавио је тренер Партизана.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести