Најпоштеније је да одлучи мајсторица

Пре почетка финалне серије одбојкаша Војводине НС семе и Црвене звезде шансе су биле 50:50 за титулу и испунила су се очекивања многих да ће о овосезонском шампиону одлучити пета утакмица.

 Када се сагледа комплетна ситуација и чињеница да су оба тима начинила по један брејк у гостима, мајсторица је и најпоштенији епилог јер се ради о екипама пођеднаког квалитета, где увек одлучи једна лопта.

После београдских 1:1, Воша је имала шансу да са две победе на свом терену зацементира титулу, али поражена је у трећем мечу. Ипак, нису Новосађани клонули духом, издржали су притисак и славили у четвртом сусрету, иако су заостајали 2:1 у сетовима. На крају, било је 3:2, али нико не може да се отме утиску да је Воша могла брже и лакше да избори мајсторицу јер је имала 21:16 у трећем сету, али га је изгубила после велике драме и дозволила Звезди да дође на 25 поена од нове титуле. Вемић, Јовановић, Николић и друштво још једном су показали шта и колико умеју,  а то је резултирало веома важном победом која је серију преселила у Београд.

- Није било лако вратити се из сетовног минуса, посебно после високог вођства и губитка трећег периода меча, али успели смо да се прегрупишемо и да подигнемо ниво игре таман за толико колико је било довољно за победу. Показали смо храброст и снагу и добили меч који је продужио серију до мајсторице. Није било притисака са стране, осим онога који смо сами себи наметнули, али то је нормално у спорту. Звезда је искористила наше периоде слабије игре и имала 2:1, а веома сам задовољан партијом коју смо приказали и сада се окрећемо мајсторици у којој имамо највиша очекивања – рекао је средњи блокер Новосађана Чедомир Станковић.

У недељу ће пасти одлука хоће ли Воша прећи баксузних 13 титула шампиона или ће Звезда освојити 12. шампионски пехар, а пети узастопни.
- Мислим да је најреалније било од почетка да о шампиону одлучи пета утакмица и многи су то прогнозирали. Ипак, се ради о две пођеднаке екипе које су биле најбоље током лигашког дела првенства и мајсторица је најправеднија. Показали смо да можемо да славимо у Београду и зато нам неће сметати што играмо на гостујућем терену. Очекује нас поново тежак дуел, веома неизвестан јер је улог велики, а пружићемо максимум да обрадујемо наше навијаче и испунимо циљеве које смо зацртали пре почетка сезоне. Морамо да будемо тим, то се показало до сада као добро јер на тај начин најлакше дођемо до свог нивоа – рекао је организатор игре црвено-белих Игор Јовановић.
Пети меч игра се у недељу од 17.30 часова, уз директан пренос на РТС 2, а судиће Мирко Јанковић из Старе Пазове и Александар Петровић из Ужица.

М. Ристић

 

Семафор финалне серије

Црвена звезда – Војводина НС семе 3:1 (25:19, 20:25, 25:16, 25:19)
Црвена звезда – Војводина НС семе 1:3 (25:23, 17:25, 23:25, 24:26)
Војводина НС семе – Црвена звезда 2:3 (25:17, 21:25, 25:18, 19:25, 12:15)
Војводина НС семе – Црвена звезда 3:2 (25:21, 16:25, 26:28, 25:18, 15:11)
Црвена звезда – Војводина НС семе  (8. маја у 17. 30)

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести