Наш предлог: Сити на нишану плаваца

Без обзира на позицији на табеле Премијер фудбалске лиге окршај између Челсија и Манчестер ситија предстваља својеврсни дерби, меч који ће сигурно испунити Стамфорд бриџ.

 Улог, иако на први мах није велик, ипак  одређује неке ствари. Победом би Челси направио још један корак ка “немгућем”, освајању шестог места и вероватног пласмана у Лигу Европе, док „грађани“ покушавају да стигну до треће позиције у првенству и Лиге шампиона.

- Ако победимо, сигуран сам да ћемо до краја првенство стићи до шесте позиције – каже капитен Челсија Бранислав Ивановић. – Зацртали смо да до краја морамо освојити све бодове, циљ је за сада далеко, али је реалан.  Сити је сигурно уморан од меча са Пари сен Жерменом, то морамо искористити.

“Грађани” су се први пут у историји пласирали у полуфинале Лиге шампиона, међутим, сигурно је да „грађани“ у суботњии меч са Челсијем улазе испражњено.- Имамо довољан број квалитетних играча, тако да не стрепим од  умора фудбалера – тврди менаџер Манчестер ситија Мануел Пелегрини. – Челси је у успону, плавци играју све боље, али  сам сигуран да нећемо изгубити на Стамфорд бриyу.

Занимљива утакмица игра се и у Лестеру, где водећа екипа Премијер лиге дочекује Вест Хем. Оба тима у овом првенству играју сјајно, „лисцице“ само корак дели од титуле, а Вест Хем под вођством хрватског тренера Славена Билића у овом првенству је права ноћна мора за водеће клубове лиге.
За недељни меч у Лестеру улазница одавно нема, а на црном тржишту  карта достиже и астрономску цену од 15.000 фунти.

- Као да сањамо – каже менаyер  Лестера Клаудио Ранијери. -  Надам се да ћемо победити, сви у клубу живимо за титулу, бојим се само да не изгоримо у великој жељи.Екуипу Вест Хема само корак дели од пласмана у Лигу Европе, ове сезоне „чекичари“ играју заиста сјајно поготово против водећих клубова.- Нећемои изгубити – тврди менаyер Вест Хема Славен Билић. -  Лестер јесте фаворит, ал притисак је на њиховој страни. То једноставно морамо искористити. 

Г. К.
 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести