НБА: Јокић трипл-даблом срушио Чикаго

Српски кошаркашки репрезентативац Никола Јокић остварио је трећи трипл-дабл у НБА каријери и био најзаслужнији за тријумф Денвера на гостовању Чикагу 125:105.

Јокић је на најбољи начин одговорио на претходне три слабије партије и Булсима убацио 19 поена, 16 скокова и 10 асистенција за 32 минута на паркету Јунајтед центра.
Он је трећим трипл-даблом ове сезоне, сви у последњи месец дана, постао први из Нагетса коме је то пошло за руком после легендарног Дикембеа Мутомба.

Велику помоћ имао је у Данилу Галинарију са 22 коша и Вилсону Чендлеру са 20, још петорица из Денвера имали су двоцифрен учинак, док су код Чикага Реџон Рондо и Двејн Вејд дали по 19.
Денвер се учврстио на осмом месту Западне конференције са скором 27-33, што је за две победе бољи учинак од Сакрамента, првог испод црте.
Блиставо вече имао је и најбољи кошаркаш Оклахоме Расел Вестбрук, пошто је против Јуте (109:106) дошао до чак 30. трипл-дабла у сезони, а 67. у каријери.

Вестбрук је забележио 43 поена, уз 11 ухваћених лопти и 10 асистенција.

 

Остали резултати:
Мемфис - Финикс 130:112
ЛА Лејкерс - Шарлот 104:109
Вашингтон - Голден Стејт 112:108
Детроит - Портланд 120:113

 

Јокић: Сјајно је када играш у Чикагу пред српским навијачима
Кошаркаш Денвера Никола Јокић, после трипл-дабла против Чикага у НБА лиги, изјавио је да му је драго што је одличну партију пружио баш у граду у којем има много Срба.

Јокић је носио свој тим до победе у Чикагу 125:105 са 19 поена, 16 скокова и 10 асистенција, а после утакмице се сликао и делио аутограме великом броју српских навијача у Јунајтед центру.
"Сјајно је када играш у хали где се виде српске заставе. То је за мене невероватан осећај. Чикаго је град у коме живи највише Срба после Београда", поручио је Јокић америчким медијима.

Јокић је претходне три слабије партије приписао умору, у сезони у којој бележи фантастичне бројке.
"Играо сам на исти начин, али сам се мало боље осећао, што се видело у шуту. Такве ствари се дешавају, заборавићу овај меч, као што сам и претходне. Ништа се није променило, трудим се да помогнем тиму да победи и то је најбитније", рекао је Јокић.

На нову сјајну партију Јокића није остао равнодушан ни тренер Денвера Мајк Мелоун, након што ју је описао као "добру", изговоривши на српском језику.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести