НБА: Кавалирси на корак до великог финала

Кливленд Кавалирси повели су 3:2 у победама у финалу источне конференције НБА лиге, пошто су демолирали Торонто Репторсе – 116:78.

Кавси су буквално прегазили госте из Канаде,  после прве деонице имали су 18 поена предност, да би до краја сусрета немилосрдно увећавали вођство, па су прве звезде тима могле да одмарају у последњој четвртини.

Шести дуел серије на програму је у ноћи између петка и суботе у Торонту, а евентуални седми у недељу на понедељак у истом термину у Кливленду.
После два пораза на гостовањима, домаћин је у Охају одиграо савршен меч, а до победе га је предводио трио  Леброн Yејмс-Кајри Ирвинг - Кевин Лав убацивши комбиновано 71 поен.

- Морамо да будемо ауторитативни од почетка, а тај почетак почиње управо од ‘Велике тројке’. Бићемо само и све бољи - рекао је Yејмс.
Најефикаснији од водећег тројца био је Кевин Лав са 25 поена (5/6 за два, 3/4 за три), уз по два скока и асистенција, док су Леброн Yејмс (8/13 за два, 2/4 за три) и Кајри Ирвинг (8/15 за два, 1/2 за три) додали по два мање. ‘Краљ’ је кошгетерском учинку додао и осам успешних додавања и шест ухваћених лопти.

Највећу подршку имали су у Ричарду Џеферсону који је једини још имао двоцифрен учунак са 11 поена и шест скокова, Тристан Томспон стао је на поен од дабл-дабла (девет поена, 11 скокова), док су Џеј-Ар Смит и Ченинг Фрај уписали по седам.
Репторси полако остају без снаге, што је и логично јер су одиграли свој 19 меч у пост сезони, док су се Кавси по 13 пут били на паркету. То се може видети и у чињеници да су само Демар Дерозан и Кајл Лаури били двоцифрени у својој екипи.  Најбољи међу Репторсима био је Дерозан са 14 поена (2/8 за два) и по три скока и асистенције, Лаури је додао поен мање (4/8 за два, 1/4 за три), шест асистенција и три ухваћене лопте, а сви остали апсолутно су подбацили.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести