Некад био велики дерби

Војводина - Југовић 39:26 (20:11)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 400, судије: Тривковић и Милосављевић (Бешка). Седмерци: Војводина 4 (3), Југовић 3 (3). Искључења: Војводина 4, Југовић без искључења.

ВОЈВОДИНА: Арсенић (12 одбрана), Ђукић (1), Орбовић (8), Милић, Попов (1), Радоњић (2), Остојић (5), Перовић (7 одбрана), Стојановић 4, Бојанић 4, Пешић, Станковић (1), Јандрић (2 одбране), Грозданић (7), Вучковић (6), Јеремић (1).

ЈУГОВИЋ: Андрић (3 одбране), Жикић 3, Врговић 6, Грубић, Кочић 1, Благојевић, Марић 2, Милосављев (3 одбране), Ратковић 3, Манојловић (1 одбрана), Јокић 3, Каран 5, Хајдер 3.

Рукометаши Војводине победили су Југовић у 16. колу Суперлиге и тако успешно започели пролећни део првенства и пут ка петој узастопној победи. Некада је овај меч био б велики дерби, али сада није било дилеме Новосађани су од првог минута господарили треном СЦ Слана бара.

Актуелни првак озбиљно је схватио овај меч без обзира на то што се бодови из дуела са Каћанима неће преносити у завршницу и питање победника решио током првог периода. Само се у уводним минутима могла видети изједначена борба јер је већ у 5. минуту игре Војводина почела да ствара предност. У 13. минуту након атрактивне акције а затим и контре које је реализовао капитен Стојановић Војводина је повела 9:5, а након тога предност се само увећавала. Разлог томе били су расположени Милош Орбовић који је за 30 минута седам пута затресао мрежу Каћана, а голман црвено-белих Арсенић био је нерешива енигма и својим противницима одбранио 12 удараца.

Друго полувреме Војводина је почела у нешто промењеном саставу, а веома расположеног Арсенића заменио је Перовић који је такође показао висок ниво концентрације и током другог полувремена сакупио седам одбрана. У наставку утакмице виђена је слична слика као и током првог полувремена с разликом што је напад Војводине предводио Грозданић који је до краја меча постигао седам голова.

Следећи меч рукометаши Војводине играће против екипе Мораве која ће као и ова имати мањити резултатски значај.

М. Фаркаш

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести