Нема више калкулација

Српски кошаркаши су у другом колу А групе олимпијског турнира поражени од Аустралије са 95:80, а већ у среду од 19.15 часова по нашем времену,

очекује их још један тежак ривал – Француска. Селектор Србије Александар Ђорђевић је рекао да је дуел с Аустралијом био добра школа за екипу.

– Није наш заштитни знак да се тако лако предамо на крају, јер је утакмица била на три поена до пет минута пред крај. Пораз је тежак, али треба да честитамо противнику који је био бољи. Разлика није била реална у односу на то како се одвијала утакмица, али утакмица се не игра 35, него 40 минута.

Необјашњиво ми је то како нисмо искористили бонус који смо имали, јер то иначе знамо како да урадимо. Физички смо добро одговорили. Аустралија је играла јаку кошарку, Милс и Делаведова су направили разлику – рекао је Ђорђевић и додао: - Србија неће да калкулише, ко год да нам био потенцијални противник у четвртфиналу. Играћемо у сваком мечу на победу. Не занима ме да ли ћемо играти и десет пута с репрезентацијом САД. Моја филозофија је таква да нема калкулација.

Мирослав Радуљица се сложио са селектором Ђорђевићем да се морају извући поуке из дуела са Аустралијом.
–Имали смо игру 35 минута, а онда нам је необјашњиво пала концентрација. Жао нам је, али изговора нема. Идемо даље. Даћемо све од себе да победимо Француску. Наш тим ради сјајан посао што се тиче физичког и менталног опоравка. Добро познајемо Французе, играли смо много пута против њих, имамо времена и верујем да ћемо добро да се спремимо – казао је Радуљица

Плејмејкер Француске Тони Паркер каже да његов тим чека велика утакмица са Србијом. После убедљивог пораза од Аустралије, Французи су декласирали Кину 88:60.
- У овом мечу пронашли смо идентитет, али морамо да будемо свесни да је противник била само Кина и да нам предстоји дуг пут. Покушаћу да уђем у ритам јер сам пропустио много тренинга и нисам играо много у припремама. То није изговор, износим то само као чињеницу, нећу поновити грешку са Евробаскета када сам чекао завршну фазу. Следи нам Србија, један од фаворита за медаљу, чека нас велика утакмица - рекао је Паркер.

Слично размишља и његов саиграч из Сан Антонија Борис Дијао.
- Кина није на истом нивоу као Србија, тако да је добро што смо пронашли ритам, али морамо да наставимо овако и против тимова који су на вишем нивоу.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести