Немеш изгубио у репесажу, ништа од борбе за медаљу

Репрезентативац Србије у рвању Виктор Немеш изгубио је у репесажу од Иранца Саида Морада Абдвалија
viktor_nemes
Фото: Tanjug

и освојио је седмо место на Олимпијским играма у Рију, у категорији до 75 килограма.После шест минута борбе резултат је био 2:2, али је Иранац отишао даље јер је последњи узео поене и бориће се за бронзу против Мађара Петера Бачија.

На путу до полуфинала Виктора Немеша у категорији до 75 килограма зауставио је знатно искуснији рвач Данац Марк Овергард Мадсен. Четвороструки освајач сребра на светским првенствима и актуелни вицешампион планете из Лас Вегаса Мадсен је био непремостива препрека, иако се Немеш храбро борио. Неискуство је на крају пресудило. Тридесетдвогодишњи дански олимпијац победио је девет година млађег такмичара из Србије резултатом 4:0. Први период завршен је без поена, али је Мадсен био активнији и бољи у одлучујућих три минута, што је резултирало тријумфом.

Иначе, Немеш је у на старту такмичења савладао Узбекистанца Дилшођона Турдијева, резултатом 6:2. Наш рвач је повео 4:0 у првој рунди, Узбекистанац је узвратио смањењем резултата на 4:2, али је српски репрезентативац освајио још један поен до краја прве рунде, а онда још један у другој, којим је поставио коначан резултат.

Други српски представник, који је од наших такмичара први изашао на струњачу, Кристијан Фрис, елиминисан је у првом мечу (осмина финала), у категорији до 59 килограма, поразом од Елмурата Тасмурадова из Узбекистана 2:7.
Србију ће данас представљати највећа нада нашег рвања у Рио де Жанеиру Давор Штефанек у категорији до 66 килограма.

Ј. Г.

 

 

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести