Немице прејаке за Српкиње

Србија – Немачка 19:26 (10:14)

ГЕТЕБОРГ: Хала Скандинавијум, гледалаца: 3.000, судије: Хорват и Мартон (Мађарска). Искључења: Србија 10, Немачка 18 минута. Седмерци: Србија 8 (6), Немачка 4 (2).

СРБИЈА: Радосављевић, Крпеж Шлезак 3, Трифуновић, Ковачевић, Јањушевић, Рисовић, Георгијев 7, Поп-Лазић 1, Обрадовић, Колунyић (1 одбрана), Николић 2, Стојиљковић 1, Лишчевић 1, Петровић, Чолић (7 одбрана), Дмитровић 4.

НЕМАЧКА: Клајн 1, Ланг 3, Каролиус 1, Шмелцер, Лорпер 1, Крамарчик, Бенке 3, Крамер 1, Наиyанавичијус 3, Волтеринг (11 одбрана), Хубингер 4, Белк 2, Хубер 4, Фишер 1, Волболд 2, Столе.

После одличног наступа у првој фази Европског првенства, које су рукометашице Србије одиграле у Штокхолму, прелазак у Гетеборг, где се игра друга фаза надметања није пријао нашим девојкама. Стартовале су поразом пошто су у Првој групи изгубиле од репрезентације Немачке. Изабранице Драгице Ђурић против можда и најлакшег ривала у другој фази одиграле су најлошију утакмицу и тако се удаљиле од плуфинала, које би им било на дохват руке да су победиле.

Немице су од старта меча биле боље и од почетка имале резултатску предност коју нису испуштале до самог краја. Наше репрезентативке нису имале решења за њихов напад, али до овог пораза, првог на Европском првенству, довео је и низ грешака. Видело се да је умор после велике потрошње у првом делу такмичења, сустигао наше девојке, али како њима, тако је и другима. Против Немачке Србија је била далеко, далеко испод нивоа игара које је пружала против Словеније, Шпаније и Шведске. Разочарале су потпуно и мало наде остаје против страховито брзе Холандије и моћне Француске. Концентрација у нападу као да није постојала, а о томе сведочи огроман број нерезонских шутева, поклоњених контри и изгубљених лопти. Али, ни одбрана није била чврста као на претходним мечевима.

Почело је промашајем Марине Дмитровић и Кристине Лишчевић са девет метара, неуспелим покушајем лоба Слађане Поп-Лазић са црте, а слично је учинила и Катарина Крпеж Шлезак из седмерца. Немице су све кажњавале и врло брзо повеле са 5:1. Разлику су лагано одржавале до одмора, а она је на крају првог дела износила “плус четири”. Иако је у неким тренуцима деловало да девојке могу до преокрета, чинило се као да су се предале и у наставку нису успеле да се приближе расположеним Немицама. Већ на почетку другог дела Немице су направиле серију од 5:1, па су повеле са 19:11. Већ тада се знало да ће Српкиње претрпети убедљив пораз. Само је Тамара Георгијев била нападачки расположена, али није имао ко да је прати. Она је постигла седам голова, а у листу стрелаца уписале су се још само Дмитровић, Крпеж Шлезак, Николић, Поп-Лазић, Стојиљковић и Лишчевић.  Са друге стране чак 12 Немица је постизало поготке.

Српкиње у следећем колу сутра играју против Холандије (18.30), Немице против Шпаније (16.15), а Шведска против Француске (20.45).

Г. М.

 

Нема предаје

Селекторка Србије Драгица Ђурић је после пораза од Немачке истакла да екипа није показала игру какву је имала у првом делу Европског првенства.

- Лоше смо отворили меч и доста зицера промашили на старту. Уплашили смо се од голмана Кларе Волтеринг и читаву утакмицу нисмо успевали да уђемо у ритам који смо имали у Стокхолму. Имамо још увек шансе за велики пласман. Ову утакмицу морамо заборавити, али и урадити анализу и видети шта може боље. Пали смо енергетски, нисмо имали снаге да се супроставимо физички доминантној репрезентацији Немачке – рекла је Ђурићева.

Пивотмен Слађана Поп-Лазић је рекла да она и саиграчице нису имале добру реализацију и да их је голманка Немица Клара Волтеринг „убила”.

- Бориле смо се, покушавале, али није ишло. Надам се да ћемо се за два дана вратити на оно старо. Нећемо се предати, будите сигурни. Ни довде многи нису веровали да ћемо стићи, али ми верујемо да и даље можемо да играмо на високом нивоу. Пред нама је нови дан и и нећемо се предати сто посто – казала је Поп-Лазић.

Бек Јована Ковачевић је напоменула да је екипа и поред пораза показала борбеност и честитала је саиграчицама на томе.

- Нисмо искористили пар зицера на старту, изгубили ритам и то је пресудило. Идемо даље, има још да се игра. Надам се да ће следећа утакмица бити боља – рекла је Ковачевићева.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести