Ненадић и Радосављевић наjбољи рукометаши Србиjе у 2016.

У просторијама Рукометног савеза Србије, у оквиру традиционалног Дана рукомета, додељене су годишње награде најбољим појединцима,

као и спонзорима и пријатељима Савеза. Петар Ненадић и Сања Радосављевић изабрани су за најбоље у 2016. години,  у сарадњи с листом Спортски журнал. Признање за најбољег тренера отишло је у руке тренера шампионске екипе Бекамент Буковичке Бање Живојина Максића, а најбољи судијски пар су Душан Стојковић и Ненад Николић, седму годину заредом.

- Ово је моја круна 2016. године, која је за мене била идеална на клупском и индивидуалном плану. Велико је ово признање и мотив више за наредну годину. Увек је теже одбранити, него освојити признање. Освојили смо два бода на старту квалификација, могло је да се заврши и са четири, али у данашњем рукомету свако свакога може да добије. На нама је да у 2017. години, у четири утакмице које су пред нама, ишчушамо шест бодова и пласирамо се на ЕП у Хрватској - рекао је Петар Ненадић.

Живојин Максић, најбољи тренер у српском рукомету у 2016. години, јер на свечаности рекао:
- Једна од најлепших делатности којом можете да се бавите је тренерски посао. Омогућава вам креативан рад, да стварате нове, младе играче и, уз то, квалитетне и здраве личности, што отвара простор да освајате медаље и трофеје. С друге стране, тренерски посао је и јако тежак и захтева свакодневни рад. У спорту не постоји јуче, увек морате да напредујете. Захвалио бих се свим својим играчицама и људима с којима сам сарађивао.

Гостима на завршној свечаности се обратио и председник УО РСС, Божидар Ђурковић:
- Ова 2016. година није била лагана за рукомет. Имали смо изборе, знате шта се све догађало, волео бих да је што пре заборавимо и да кренемо заједничким снагама да радимо за добробит српског рукомета. Година није била сјајна ни резултатски, али смо учествовали на великим такмичењима, остварили пласмане, играли и у кадетској и јуниорској конкуренцији. Већ почетком јануара нас очекују квалификације у Горњем Милановцу за Светско првенство јуниора. Морамо да радимо у три правца. То су јединство организације, финансијско ојачавање, добијање више средстава од Министарства и нових спонзора, и да покушавамо да остваримо што боље резултате и умешамо се  борбу за медаље. То су приоритети Савеза.

На свечаности су уручене и дипломе ЕХФ Мастер коуч програма реализованог у сарадњи са ЕХФ и Факултетом спорта и физичког васпитања у Београду. Укупно 34 тренера из неколико земаља стекло је ово звање.

Признања су додељена и Министарству омладине и спорта, Олимпијском комитету Србије, Спортском савезу Србије, Радио Телевизији Србије, Хумелу и Енмону.
А. П.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести