Непоражени деле мегдан у дербију АБА лиге

У новобеоградској Хали спортова “Ранко Жеравица” кошаркаши Партизана, у суботу од 21 сат, играју прве овосезонски дерби у АБА лиги. Дочекују захукталу Будућност која,

баш као и црно – бели, има скор од шест победа без пораза, те је уз Црвену звезду на врху табеле регионалне лиге.

Ова утакмица изазова посебну пажњу љубитеља кошарке с обзиром да је Партизан изгубио утакмицу у Фибиној лиги шампиона у Турској и непознаница колико су његови играчи уморни за дерби са Подгоричанима. 

- Будућност има велике амбиције ове сезоне, њихов састав је јасан показатељ тога. У ротацији имају осам врло искусних играча, уз њих и најталентованије црногорске младе играче. Сигурно су искористили слободну недељу у Европи да се спреме за нас. Ми, нажалост, имамо мање времена за припрему, али даћемо све од себе. Верујем да ће навијачи напунити Халу спортова и да ће нам бити ветар у леђа, што је заиста важно у овакавим утакмицама – рекао је тренер Партизана Александар Yикић. 

После повреде и вишемесечног тражења форме, искусни бек црно – белих Френк Робинсон игра све боље.

- Сусрећемо се са екипом која је од почетка сезоне у доброј форми и која је показала велике амбиције. На нама је да  дамо свој максимум пред нашим навијачима и да верујемо у успех. Верујем да ћемо у лепом мабијенту ми славити- најавио је Робинсон.

Д. Кн.

 

Шћепановић: Без беле заставе

Тренер кошаркаша Будућности Владо Шћепанови додељује улогу фаворта Партизану, али и  истиче да његова екипа иде на победу.

- Очекује нас пре свега физички захтевна утакмица. Партизан јесте изгубио последњу утакмицу од Бешикташа, што је њима додатни мотив да пруже још више пред својом публиком. Партизану сигурно не треба претити када игра на домаћем терену. Имају доброг тренера, добре играче, очекује нас  веома тешка утакмица, где ни ми нисмо без шанси - рекао је Шћепановић.  Стратег Будућности је истакао да његова екипа не иде с белом заставом у Београд.  - И никад нигде нећемо поћи на тај начин, тако да имамо и ми своје шансе, верујемо у свој квалитет, самопоуздања не недостаје. Мотивише пуна дворана, тако да оно што можемо да обећамо је да ћемо дати свој максимум у овом тренутку, а да ли ће то бити довољно да се победи Партизан у Београду, видећемо, али идемо на победу – поручио је Шћепановић.

 

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести