Нико неће да спонзорише Суперлигу

Извршни одбор Заједнице Суперлиге Србије заседао уочи наставка сезоне. Закључци и подаци који говоре о тешком стању у српском клупском фудбалу. Представници дванаест од 16 клубова Суперлиге

који су учествовали на седници  ИО Заједнице истакли су и да је српски клупски фудбал често анатемисан преко сваке мере, да се потенцирају само негативне ствари, а да се оне добре ретко истичу и да све то ствара веома лошу слику.

- Ми тражимо моделе како да помогнемо сами себи. Пробаћемо да се ослонимо на нови Закон о спорту, да пронађемо неке олакшице, пробаћемо и кроз комисије у ФШ - , рекао је Зоран Шћепановић, председник ИО Заједнице Суперлигаша Србије и одна изнео фрапантан податак као одговор на то зашто Суперлига и даље нема генералног спонзора.

- Ја то себи највише и замерам и као моралан човек ставио сам свој мандат на распологање члановима Извршног одбора. Они су то одбили, сматрајући да нисам ја кривац, већ да је такво опште стање у земљи, у привредним субјектима, као и да се води негативна кампања која такође утиче на то. Ми смо на више од 200 адреса привредних субјеката и нисмо ни од једног добили позитиван одговор.

Дакле, на више од 200 адреса привредних субјеката послат је упит са питањем и предлогом да неко од њих буде генерални спонзор Супелирлиге. Нико није одговорио позитивно! То је, заиста, тужан податак о томе где се налази српски фудбал.-  Разумемо тешку ситуацију у привреди и да фирме све теже издвајају за спонзорства, али исто тако и то говори да потенцијалне спонзоре одбија та негативна слика која се ствара о српском клупском фудбалу - рекао је Шћепановић, не желећи да одбије кривицу, односно део кривице и клубова и људи који раде у спрском фудбалу за такву слику. - И ми грешимо, износе се ствари које не би требало, па се онда на томе инсистира, уместо да се истичу и понављају оне лепе, добре ствари. Наравно да треба указивати и на негативно, али хајде сви заједно да помогнемо да се о српском клупском фудбалу говори позитивније.

То боље, позитивније, Шћепановић види у плеј-офу, односно новом систему такмичења. Уверен је да ће већи број „јачих” утакмица помоћи играчима да стасавају, а уједно бити и „окидач„ за публику да долази у већем броју на стадионе.Као што смо навели о Шћепановићевом поверењу се није разговарало. Крајем године, председник Војводине и Заједнице суперлигаша притворен је под оптужбама за малверзације и корупцију у привреди. Било је речи да ће се о његовом мандату расправљати.На седници ИО је било речи и о пропреми Скупштине Заједнице која ће бити одржана 25. фебруара.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести