Нишлије зауставиле ,,ваљак“

Фудбалери Партизана нису успели да искористе кикс Црвене звезде у Суботици и приближе се на суперлигашкој табели. Одиграли су само нерешено са Радничким

Партизан – Раднички (Н) 1:1 (0:1)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца: 2000. Судија: Киш Чепеги (Нови Сад). Стрелци: Ђурђић у 47. за Партизан, а Павков у 31. минуту за Раднички. Жути картони: Јевтовић (Партизан), Станојевић (Раднички).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 6, Балажиц 6, Остојић 6, Милетић 6, Јевтовић 6, Евертон 6 (Марјановић 7), Стевановић 7, Леонардо 7, Ђурђић 7, Ђурђевић 6 (Илић).

РАДНИЧКИ: Бајић 6, Булатовић 7, Стојановић 6 (Митровић), Павков 7, Арсић 6, Петровић 7, Мркић 6 (Игњатовић), Станојевић 6, Јовановић 6 (Апостоловић), Станковић 6, Радивојевић 6.

Фудбалери Партизана нису успели да искористе кикс Црвене звезде у Суботици и приближе се на суперлигашкој табели. Одиграли су само нерешено са Радничким, а треби рећи да су Нишлије заслужиле бод. У 31. минуту – 1:0 за госте. Лопта је из слободног ударца ишла у доњи леви угао, Кљајић је кратко одбио, а на њу натрчао Павков и сместио је у мрежу. Била је то уопште и прва шанса на утакмици. Партизан је био надмоћнији, али без завршнице. Било је много ваљања и пренемагања по терену. Малтене сваки дуел се завршио обструкцијом што је игру чинило растразаном. Нервирало је то све на стадиону црно-белих.

У току првог полувремена домаћин није створио ниједну шансу, а Раднички је једину своју претворио у погодак. У том делу игре дерби кола није испунио очекивања. Иако је Марко Николић најављивао да је добро простудирао игру Нишлија, у првих 45 минута то се није видело. Био је то најлошији Партизан у последњих седам кола.

У наставку, црно-бели су били много конкретнији. Растрчали су се Београђани по терену, лакше стизали до шеснаестерца Радничког. И у 47. минуту – изједначили. Корнер је извео Марјановић, а Ђурђић, после лоше интервенције голмана Бајића, скренуо лопту у мрежу.
Гост се можда и несвесно повукао и црно-бели су напали још одлучније. Какву шансу домаћи су промашили у 61. минуту. Марјановић је изве прекид, Бајић кратко одбио лопту, а шут Остојића са три метра неко је на гол линији изблокирао. Партизану је у другом полувремену фалила само завршница да би преокренуо. Било је лепих напада, добрих програванаја све до тренутка када је требало упослити неког од нападача.

У 70. минуту Ђурђевић није искористио класичан зицер. Истрчао је контру са Божиновим, примио лопту и када је требало да проигра бугарског интернационалца одлучио сам да завршио акцију и голман Бајић је интервенисао. То као да је демотивисало Београђане који су потом посустали и препустили игру Нишлијама.
Утакмица је завршена шансом гостију, коју они нису успели да искористе.

И.Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1192
Најновије вести