Новајлије Милић, Фримпонг и Боаће стартери

Припреме фудбалера Црвене звезде на Кипру ближе се крају. Истина, преостала су јод два теста, у петак (13) против украјинске Зирке, односно у суботу (15) против руског Волгара.

Ипак, чини се да се стартна постава за наствак сезоне већ назире.

Шампион је сачувао окосницу тима, ангажовао велики број појачања (8) па тренер Божовић може да бира, комбинује  у финишу јесењег дела сезоне како би унапредио квалитет игре који у финишу јесењег дела сезоне и није био на завидном нивоу. Искусни црногорски стручњак најавио је могућност и да екипа крене са двојицом класичних нападача. Ипак, ближа је опција са опробаном формацијом „4-3-2-1“.

На голу је сигуран Манојловић, а бековски пар чини ће Петковић (који треба да продужи уговор) и све бољи искусни Анђелковић. Тандем штопера носи и даље дилему, мада је проблем решен ангажовањем Фримпонга који се одлично уклопио уз капитена Александра Луковића. Биће ту како време одмиче промена. У везном реду, са дефанзивном орјентацијом доминираће Доналд и Ла Талек, а за креацију ће бити задужен Канга који није прошао већи део припрема и није још увек физички спреман. По боковима ће нападати новајлија Милић и Руиз. Напад ће предводити, тренутно највеће појачање, повемени репрезетативац Гане, Ричмонд Боаћи.

Из другог плана шансу ће чекати Плавшић и током јесени неправедно запостављени Срнић, потом нападачи Павков и Вујаклија па и Сикимић. Остаје отворено питање статуса Ненада Милијаша.Требаће времена да бивши капитен црвено – белих ухвати такмичарски ритам, а стручни штаб очекује да ће његов допринос екипи бити највећи током „плеј-офа“. Ристић је већ на излазним вратима, али остаје до лета на Маракани, и када санира повреду може се надати одређеној минутажи.

- Имаћемо јачи, бржи, квалитетнији и тактички поткованији састав у другом делу сезоне. Важно је да смо сачували тим из прошле године, надоградили га довођењем фудбалера који могу да нам помогну у јуришу на „дуплу круну“- задовољно је констатовао генерални директор Београђана Звездан Терзић који је обишао екипу а Кипру.

Црвено – бели се у понедељак враћају у Београд.

З. Рангелов

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести