Новајлије обећавају берићетно пролеће

У ФК Војводина је одржана промоција фудбалера који су током ове зиме потписали уговор с црвено-белима. Пред новинарима се нашло шест новајлија, од којих су се неки вратили у Вошу,

 док су други први пут у Новом Саду. Искусни штопер Марио Маслаћ се, после пуних осам година вратио у клуб у којем је и поникао и у наредних годину дана од њега се очекује да буде један од стубова одбране тима који предводи нови шеф струке Драган Ивановић. Слично је и с Миланом Спремом, који је стигао из Јавора и потписао на две године, као и с голманом Емилом Роцковим који, како је сам истакао, “технички никада није ни одлазио из клуба”, а сада је верност потписао на три године.

Новајлије су и искусни (29) Емир Лотинац, бивши универзалац Новог Пазара који је стигао из Сингапура, млади штопер из Чајетине Филип Бабић (дошао из новосадског Пролетера) и први Грк у српском фудбалу, леви спољњи Јанис Харонтакис.Новајлије су се у неколико речи представиле окупљеним новинарима, изражавајући руководству клуба захвалност због ангажмана и поручујући навијачима Воше да ће дати све од себе како би оправдали очекивања и најавили берићетно пролеће.

- За нас прелазни рок још увек није завршен – истакао је Драган Ивановић. – Могуће је да нам се данас прикључи још један нападач и везни фудбалер и тиме бисмо закључили списак новајлија. Нисмо желели да доводимо пуно фудбалера, односно да гомиламо играчки кадар.
Сутра пред црвено-белима, иначе трећепласираном екипом Суперлиге Србије, налази се први пролећни првенствени изазов. Палочевић, Пушкарић, Малбашић и дружина гостују у Суботици, домаћин у војвођанском дербију биће им Спартак Ждрепчева крв и биће то прави показатељ колико тога је одрађено током припрема и колико су близу реалности велика очекивања која навијачи новосадског суперлигаша имају у другом делу сезоне. Дуел Спартак – Војводина игра се од 14 часова.

A. Предојевић
 

ТРЕНИНГ УТАКМИЦА ДВА НОВОСАДСКА ТИМА
Војводина – Пролетер 2:0 (2:0)

ВЕТЕРНИК: Игралиште у ФЦ “Вујадин Бошков”, гледалаца: 100, судија: Кеyа (Нови Сад). Стрелци: Кнежевић у 37. и Стаменић у 45. минуту.

ВОЈВОДИНА: Перић, М. Лазаревић, Лотинац, Ћуковић, Харонтакис, Ђуришић, Јовић, А. Лазаревић, Зличић, Кнежевић, Стаменић. Играли су још: Роцков, Нешковић, Шћепановић, Ђорђевић, Силва и Бачанин.

ПРОЛЕТЕР: М. Илић, Бошковић, Стојшић, В. Илић, Милићевић, Шалипур, Андрејевић, Гргић, Шакић, Манојловић, Миросављевић. Играли су још: Елесин, Шљиванчанин, Караћ, Yонг, Лончар, Стојисављевић, Жигић и Новаковић.

У тренинг утакмици измешу два новосадска тима, суперлигаша Војводине и прволигаша Пролетера, победа је припала црвено-белима. Међутим, по развоју дешавања на терену, могли су Сланобарци да поведу и с барем два гола предности, али што у томе нису успели, заслужан је био голман Никола Перић, али и несналажљивост стрелаца чете тренера Золтрана Сабоа. Када гости своје прилике нису материјализовали, учинио је то тим тренера Драгана Ивановића.

А. П.
 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести