Нови Сад подржао стонотенисере параолимпијце

Члан Градског већа Новог Сада задужен за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин посетио је стонотенисере са инвалидитетом. Чланови стонотениског клуба "Спин"

путују у Словенију на припреме за предстојећу Параолимпијаду. Србију ће на параолимпијским играма у Рио де Жанеиру, које су на програму од 7. до 17. септембра, представљати 16 спортиста са инвалидитетом.

Међу њима је четворо стонотенисера, од којих је троје чланова новосадског Стонотениског клуба "Спин", Борислава Перић-Ранковић, Нада Матић и Митар Паликућа, четврти члан је Горан Перлић из Зрењанина, а селектор и тренер репрезентације који је и тренер новосадског клуба је Златко Кеслер најуспешњи спортиста са инвалидитетом у Србији свих времена.

Цвјетићанин је стонотенисерима параолимпијцима, посетивши их на преподневном тренингу, честитао на досадашњим резултатима и пожелео успешне припреме у Словенији како би што спремнији дочекали Параолимпијаду и обећао им да ће имати максималну подршку Новог Сада.
- Град Нови Сад ће као и до сада максимално подржавати све своје спортисте, а посебно оне који на великим међународним такмичењима остварују запажене резултате.

Стонотенисери са инвалидитетом су небројено пута потврдили свој квалитет доносећи медаље са највећих такмичења, а данашњи састанак је показатељ да актуелан градска власт не прима спортисте само кад се са такмичења врате са одличјима, већ их подржава у њиховом раду и у периоду припрема који су основни предуслов остваривања врхунских резултата - рекао је Цвјетићанин.

У име стонотенисера са инвалидитетом на посети се захвалио Кеслер који је Цветићанина упознао са радом Стонотениског клуба "Спин" и одређеним проблемима са којим се сусрећу у раду и изнео предлоге на који начин се ти проблеми, пре свега везани за термине тренинга у стонотениској сали на Спенсу, могу превазићи.

Кеслер се посебно захвалио градској администрацији на подршци коју пружају стонотенисерима са инвалидитетом додајући да се нада да ће та подршка у наредном периоду бити још интезивнија, јер су, како је нагласио, они то својим резултатима то и заслужили.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести