Новосађани наставили серију

Војводина - Нови Пазар 3:0 (1:0)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца: 1.500, судија: Трифковић (Београд). Стрелци: Палочевић у 8, Малбашић у 76. и Мелег у 80. минуту. Жути картони: Пушкарић (Војводина), а Зечевић и Станојевић (Нови Пазар).

ВОЈВОДИНА: Кордић 7, Лакићевић 7, Планић 7, Пушкарић 7, Антић 7, Максимовић 7, Јованчић 8, Малбашић 8 (Кнежевић), Мелег 7 (М. Зличић), Палочевић 8, Трујић 7 (Ашћерић 7).

НОВИ ПАЗАР: Зоговић 6, Станојевић 6, Аливодић 7, Рушевић 7 (Ђоковић), Качар 6 (Брунчевић 6), Пајовић 6, Леповић 6, Димитријевић 6, (Чечарић), Марић 6, Својић 6, Тинтор 6.

Како су фудбалери Војводине ушли у дуел, чинило се да ће тим из Новог Пазара претрпети и убедљивији пораз у Новом Саду. Константним притиском на последњу линију, великом агресивношћу и још већом и видљивијом жељом за победом, црвено-бели у првих скоро пола сата игре нису допуштали тиму тренера Изета Љајића око да отвори.

Већ у 8. минуту домаћини су повели после лепе акције, у којој су учествовла тројица играча. Максимовић је лепо упослио Мелега, а капитен је несебично послужио Александра Палочевића, који је лопту проследио у мрежу. Наставили су ученици тренера Ненада Лалатовића да везу по терену, па је у 11. минуту, после соло-продора, Трујић шутирао, али недовољна јако и  Зоговић је укротио његов покушај. Одмах у следећој акцији, сјајно су комбиновали Мелег и Малбашић, али је ударац овог другог отишао преко гола.

Могла је Воша да дуплира вођство и у 29. минуту, када се у празан простор одлично убацио запажени Палочевић, али је овог пута голман гостију био на висини задатка. Три минута касније, Зоговић је неопрезно рукама изнео лопту ван казненог простора, за чега је кажњен жутим картоном, а Мелег је јако шутирао из слободњака. Чувар мреже Новог Пазара, међутим, се истакао добром одбраном. Темпо игре је мало опао и до истека првих 45 минута више није било прилика ни пред једним голом.

У наставак утакмице, утисак је, нешто боље ушао је Нови Пазар, који је запретио у 49. минуту, али је ударац Енвера Аливодића изблокирао Иван Лакићевић. У наставку је уследила контра Војводине у којој је лопту дуго вукао, на крају и шутирао Палочевић, иако је утисак да је имао и бољих решења у тој ситуацији. Најбољу прилику имали су гости у 54. минуту после корнера Аливодића, када је лопта дуго путовала и на крају, а да је нико није дирао, погодила десни дирек гола који је чувао Марко Кордић.

Играо се 62. минут када је Мелег извео корнер за црвено-беле и умало преварио Зоговића. Он је лопту кратко одбио, али Богдан Планић није успео да је угура иза гол-линије.

Уследио је сјајан финиш домаћина, који је у 76. минуту решио меч.  Изузетан дупли пас разменили су Филип Малбашић и Душан Јованчић, а Малбашић је акцију крунисао голом. То као да је срушило све наде Пазараца да могу нешто више да учине у овом сусрету, па им је у 80. минуту судбину запечатио Дејан Мелег, шутем с преко 20 метара, који је изненадио Зоговића. Играчи Воше могли да стигну и до четвртог гола на истеку 90. минута, када је Јованчић маестрално проиграо Палочевића, а овај, уместо мреже, затресао пречку. 

А. Предојевић

 

Инцидент у 22. минуту

У 22. минуту на западној трибини новосадског стадиона појавила се група од 15-20 момака, који су, ничим изазвани, почели да певају навијачке песме Партизана. Очигледно су желели да испровоцирају присталице домаћег клуба, потом је дошло до кошкања, па и туче с неким гледаоцима. Када су према њима кренули навијачи Војводине, касније и полиција, побегли су са стадиона. Срећом, озбиљнијих последица није било.

 

Деби Милоша Зличића

У 81. минуту тренер Војводине Ненад Лалатовић је, настављајући праксу коју примењује ове јесени, у игру увео дебитанта Милоша Зличића, млађег брата првотимца Лазара Зличића. Он  је у игру ушао уместо капитена Мелега, а гледаоци су овај потез наградили аплаузом.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести