Новосађани велики фаворити

Коначно почиње плеј-оф, оно право што смо чекали читаве сезоне. После 18 кола лигашког дела шампионата, искристалисао се двојац на врху Звезда – Војводина НС семе које већ сви виде у финалу.

Војводина НС семе на старту доигравања игра с Рибницом, ривалом који је ове сезоне муку мучио у борби за опстанак, али је извојевао место у плеј-офу и сигурно ће бити растерећен у игри са великим фаворитом. С друге стране, зна се добро шта се очекује од Новосађана, то је титула коју сањају од сезоне 2006/07. Притиска на стручном штабу и играчима нема, осим оног спортског који су сами себи наметнули, али навикли су црвено-бели на то, па треба очекивати да ће бити на високом нивоу.

Седам узастопних победа у првенству само су додатно гориво за новосадску одбојкашку машинерију од које се много очекује најпре у четвртфиналу с Краљевчанима, тим пре што су их пре свега десет дана савладали без по муке максималним резултатом.

- Коначно почињу најзанимљивији дуели. Мислим да смо током сезоне играли променљиво, али, опет, остварили смо 16 победа и два пораза у лиги, што је најбољи скор у последњих неколико година. Сада се све то брише, важно је оно што покажемо у плеј-офу. Фаворити смо у четвртфиналу с Рибницом, али нам то не даје за право да се опустимо. Евидентно је да смо у последње три утакмице изашли из мале кризе, у којој смо били, испробали смо више играча и верујем да смо спремни за завршне борбе. Момци на тренинзима раде веома мотивисано, атмосфера је добра и сви једва чекају борбу за титулу. Здравствени билтен је добар и надамо се да ће тако и остати – истакао тренер Страхиња Козић.

Дизач црвено-белих Игор Јовановић поручује да је екипа током сезоне учила на грешкама и сазревала, те да ће адекватно одговорити изазовима који следе.

- Схватили смо да лаког противника нема и да у сваки меч морамо ући максимално и играти од првог до последњег поена. Рибница има солидну екипу, али смо далеко квалитетнији. Наравно, то треба показати на терену, имати прави приступ и онда неће бити проблема. Идемо корак по корак, а позивамо навијаче да дођу у великом броју и да нам помогну и подрже нас – поручио је Јовановић.

М. Ристић

Резултати

Ниш - Партизан 1:3
Данас
Црвена звезда – Раднички (18)
Нови Пазар – Спартак (Љ) (18)
Војв. НС семе – Рибница (18.30)
Реванши су на програму код слабијепласираних у суботу и недељу: Партизан – Ниш (субота, 17), Раднички – Црвена звезда (18), Спартак (Љ) – Нови Пазар (19), Рибница – Војводина НС семе (19).
Евентуалне треће утакмице играле би се 22. и 23. марта.
 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести