Новосађанке пропустиле меч лопту

Један поен делио је шампиона Србије од пласмана међу осам најбољих у Купу Европе. Дебитанткиња Сабина Шурјан (16) убачена је у ватру у одлучујућој петој партији сусрета против турског Тигема.

Нови Сад - Тигем 2:3

НОВИ САД: Стонотениска дворана СПЦ Војводина, гледалаца 500, судије: Недељков, Поповић и Нина Вицо. Резултати: Маскути - Сихрићи 3:1, Фењвеши - Ниовикова 0:3, Тружински - Јилдрум 3:0, Максути - Новикова 1:3, Шурјан - Сихрићи 2:3.

Нажалост изгубила је са 11:9 у петом сету иако је водила са 8:5 од дупло старије румунске репрезентативке Кристине Сихрићи.

Стонотенисерке  Новог Сада имале су  меч лопту пошто је водио са 2:1 у партијама које су обезбедиле победа Анете Максути над  Румунком Сихрићи од 3:1 и Викторије Тружински над Туркињом Јилдрум од 3:0. Испоставило се да је најбоља сениорска Србије Максути испустила шансу против фантастичне Руске репрезентативке Новикове, али уједно та партија, која је трајала скоро сат времена била је за највеће стонотениске сладокусце. Ипак, завршена је тријумфом гошће од 3:1. Стонотенисерке Новог Сада завршиле су учешће на европској сцени, биле су надомак европског подвига па ће своју шансу потражити идуће сезоне, а до тада ће покушати да одбране титулу првака државе.

Ј. Галић

Пуна сала

Стонотениска сала Спенса можда никад у историји није била толико пуна. Организатори су добро проценили када су додали монтажне трибине јер су и оне биле дупке пуне. Ова констатација са правом нам говоре да се стонотенис, некада трофејан вратио на највећа врата нашег спорта.
 

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести