Новосадска лига: Софекс - Индекс 1:0 (1:0)

Софекс је у дербију кола савладао конкурента за прво место, екипу новосадског Индекса. Од самог почетка се на средини терена водила велика борба али домаћи играчи су имали више прилика.

ФУТОГ: СЦ Софекс, гледалаца 250, шудија: Арсић (Нови Сад), стрелац: Секеруш у 27. минуту, жути картони: Сапањош, Замаклар, Бероња, Целин, Лакић и Леђанац (Софекс), Ћук, Поњевић, Десница, Божић и Кнежевић (Индекс).

СОФЕКС: Ђурикин, Мрђан, Попадић, Целин, Замаклар, Сапањош, Мајкић (Радин), Лакић, Филиповић (Леђанац), Софранин ( Бероња ), Секеруш

ИНДЕКС: Сувара, Старовлах (Божић), Кнежевић, Апић, Поњевић, Којадиновић, Клајић (Туран), Валан, Златковић (Бараћ), Десница, Ћук.

Софекс је у дербију кола  савладао конкурента за прво место, екипу новосадског Индекса. Од самог почетка  се на средини терена водила велика борба али домаћи играчи су имали више прилика.Гости нису имали решења за брзе крилне играче Мајкића и Секеруша. У 15. минуту Секеруш је претрчао свога чувара, несебично упослио Мајкића који је са шест, седам метара погодио стативу а на одбијену лопту натрчава Софранин и погађа гостујућег голмана који је лежао на гол линији.

Потом Мајкић “краде” лопту Старовлаху на средини терена, креће у контру коју добро прати Секеруш и постиже погодак. До краја полувремена вредно пажње је шут Клајића и одлична одбрана домаћег чувара мреже Ђурикина који скреће лопту у корнер.
У другом полувремену домаћи, задовољни вођством мало се повлаче и остављају више простора гостима који то не користе. Футожани су се  успешно бранили.

М. По.
 

Петроварадин - Сириг 0:0

ПЕТРОВАРАДИН: Игралиште Петроварадина, гледалаца 150, судија: Тошић (Нови Сад). Жути картони: Томић, Лазаревић, Момчилов (Петроварадин), Пролић, Вујановић, Перић, Исак (Сириг).

ПЕТРОВАРАДИН: Јовановић, Гудечевић, Лазаревић, Томић, Илић, Момчилов, Торбица (Кнежић), Стефановић (Шарац), Тодоровић (Витић), Драгин, Каурин.

СИРИГ: Стајић, Јокић, Перишић (Митровић), Исак, Пролић, Радић, Рабљеновић, Зечевић, Жигић (Мандић), Вујановић, Јакшић (Перић).

У дербију кола Петроварадин је ушао без двојице стандардних првотимаца Хорњика и Петровића, што се и те како осетило на крајњи резултат. Нападали су домаћи у таласима, створили безброј прилика од којих су оне Момчилова и Каурина два пута биле најизгледније. Што претедент за највиши пласман односи цео бод заслуге има несавладиви голман Срђан Стајић. Мада је и млађани Александар Јовановић у два наврата доказао одбранама да се ради о талентованом чувару мреже.

М. По.
 

Сусек - Младост 0:3 (0:1)

СУСЕК: Игралиште Сусека, гледалаца 100, судија: Пјевац (Темерин), стрелци: Лазовић у 28. Самарyија у 75. и Спасенић у 82. минуту. Жути картони: Спасић, Шодић, Шовљански (Сусек), Стајић (Младост).

СУСЕК: Плавшић 6, Богдан 6, Шовљански 6, Ничетић 6, Шодић 6 (Сапунyић), Спасић 6 (Ђуришић 6), Ђорђевић 6, Бреберина 6, Миличевић (Акмаyић 6), Павлица 6, Старчевић 6.

МЛАДОСТ:  Иванишевић 7, Вучковић 7, Преведен 7, Лазовић 8 (Спасенић 7), Жеравица 7, Стајић 8, Јоксимовић 7, Стојановић 8, Самарyић 8, Гаyић 8, Максимовић 7 (Бијелић).

Неспремни домаћини били су лак плен разиграним гостима. У 22. минуту млади Лазовић украо је лопту одбрани домаћина и очи у очи са Плавшићем послао је у десни доњи угао. Двадесетак минута у наставку домаћи су припретили у 70. минуту. Најбољу прилику за домаћине пропустио је Шодић са пет метара. Казна за промашено стигла је у финишу головима Самарyића и Спасенића гости су оверили победу.

Д. Иванић
 

Омладинац - Пролетер 2:1 (1:1)

СТЕПАНОВИЋЕВО: Игралиште Омладинца, гледалаца 100, судија: Златић (Нови Сад), стрелци: Пуповац у 7. Петковић у 75. за Омладинац, а М. Аyић у 30. минуту за Пролетер. Жути картони: Малешевић, Гашпаревић (Пролетер). Црвени картон: Гашпаревић (Пролетер).

ОМЛАДИНАЦ: Јовановић, Крстић, Стевановић, Милошевић, Пецељ, Максимовић, Пуповац, Стојановић (Савић), Живковић, Томљановић (Стојановић), Петковић (Ћупина).

ПРОЛЕТЕР: Бројчин, Гашпаревић, Човић, Јеремић, Митровић, Малешевић (Крстић), Хаyић (Сурдучки), Михаловић, Бошњаковић, Аyић (Лаловић), Лукаја.

На премијери у дуелу два квалитетна састава заслужена победа домаћина. Већ у 7. минуту искусни Јово Пуповац успео је да матира голмана Бројчина. Тренутак опуштања коштао је домаћина изједначења, а реализатор повољне прилике био је Милан Аyић. Све карте бацио је у напад тренер Владимир Шпоња, што је резултовало и голом одлуке, солидној екипи из Баноштора пресудио је голом Душан Петковић. 

М. По.
 

Јединство - Фрушкогорски партизан 4:1 (2:0)

РУМЕНКА: Игралиште Јединства, гледалаца 150, судија: Марчета (Бачки Јарак), стрелци: Анушић у 29. (из пенала), 36. и 89. Љубичић у 60. за Јединство, а Миловановић у 65. минуту за Фрушкогорски партизан. Жути картони: Зељковић, Врховац, Тањга (Јединство), Кантар (Фрушкогорски Партизан).

ЈЕДИНСТВО: Радованов 8, Станар 8, Дражић 8, Дангубић 8, Тањга 8, Гостојић 8, Мисини 8 (Вучићевић 7), Марковић 8 (Милосавић), Анушић 9, Зељковић 8, Љубичић 8 (Маркановић 7).

ФРУШКОГОРСКИ ПАРТИЗАН: Перић 6, Делић 7, Симић 6, Макивић 6 (Бјелић 6), Кантар 7, Амиyић 6 (Крупљанин 6), Денић 7, Грубишић 7 (Подрашчанин 6), Миловановић 7, Пролић 6, Илић 7.

Фуриозно су Руменчани стартовали у овој полусезони наговестивши висок пласман.  Одолевали су Буковчани све до 29. минута, а онда је у казненом простору оборен Зељковић. Сигуран са пеналтика био је Анушић.
Исти играч се у 36. минуту по други пут уписао у стрелце. У наставку је најбољи актер Анушић припремио колосалну прилику Љубичићу, а овај био неумољив.
Успели су гости и поред неколико прилика да постигну гол у 65. минуту. У последњим тренуцима меча Анушић се по трећи пут уписао у листу стрелаца за убљдљиву победу.

М. По. 

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести