Одлучило искуство

Физички јачи и искуснији играчи из Шапца, под палицом новог тренера Недељка Матића, меч су преломили почетком другог полувремена

Југовић - Металопластика 19:25 (12:14)

КАЋ: Дворана „Храм„, гледалаца 300, судије: Радуловић и Савић (Београд). Седмерци: Југовић 5 (4), Металопластика 5 (5), искључења: Југовић 2, Металопластика 6 минута.

ЈУГОВИЋ: Селеши 6 (1), Жикић, Врговић 4 (1), Лаковић, Лисица 5 (2), Покрајац 2, Родић 2, Вјештица, Станојловић (2 одбране), Куртеш, Марић, Милосављев (8 одбрана), Ратковић, Манојловић, Јокић, Богојевић.

МЕТАЛОПЛАСТИКА: Максимовић, Драгичевић 7 (5), Воркапић 2, Миловановић 4, Дакић, Драгутиновић 1, Срдановић, Дошен, Мариновић 5, Петровић 2, Миленковић (9 одбрана), Ђукић, Митровић 2, Јевтић 1, Мићић, Бозољац 1.

Од Југовића, други пут у овој сезони бољи су били рукометаши Металопластике, који су овога пута славили и у Каћу. Физички јачи и искуснији играчи из Шапца, под палицом новог тренера Недељка Матића, меч су преломили почетком другог полувремена када су вођство од два гола после првих 30 минута повећали на седам (21:14) у 48. минуту.

Шапчани су искористили пад игре који се осетио у редовима небеско плавих после исцрпљујућег првог дела у коме су изабраници Горана Куртеша одиграли изузетно борбено, изгарајући за сваку лопту и за сваки педаљ терена.Фанатичном борбеношћу посебно у одбрани, Каћани су успели да се равноправно носе са искуснијим гостима, да колико-толико неутралишу њихову игру и са великим оптимизмом уђу у наставак утакмице.

Међутим, велику жељу да наставе у истом ритму нађачао је умор који је дошао као последица жестоких дуела и игре до фанатизма. Предвођени креатором игре Александром Драгутиновићем и расположеним Миланом Мариновићем, који је дејствовао са позиције десног бека, Шапчани су освојили два важна бода за очување елитног статуса, а Каћанима повећали главобољу.

Ј. Галић 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести