Огњен Ожеговић: Срећу морамо да заслужимо

БЕЛЕК: Ударне игле напада фудбалера Војводине у јесењој полусезони били су Мирко Иванић, Александар Станисављевић и Огњен Ожеговић.

(Од нашег специјалног извештача)

Прва двојица више неће носити црвено-бели дрес, јер је капитен Иванић прешао у белоруски БАТЕ Борисов, док је Станисављевићев нови клуб грчки прволигаш Астерас из Триполија, па навијачи Воше с правом очекују још бољи учинак Ожеговића, момка рођеног 1994. године у Бањалуци. Огњена то, међутим, не оптерећује и наглашава да је спреман да се суочи с новим изазовом.

- Немам проблем с тим. Као особа сам такав да волим да се пуно тога у игри дешава и да зависи од мене, па могу да кажем да волим да преузмем одговорност. Јесенас сам имао и добрих партија, али и пад у игри који је имала и екипа. Сада, ево, пролазим читаве припреме, што летос није био случај, па верујем да ће то донети резултат и да ћемо освојити Куп Србије и поново изаћи у европску конкуренцију – оптимиста је робусни нападач.

У четвртфиналу Купа чека вас дуел с Јавором у Ивањици, што је озбиљан изазов?
- Свестан сам тога. Јавор је у последњих 70 утакмица на свом терену доживео само два пораза, а поред њега у конкуренцији је остао и Партизан који ће посебно бити мотивисан да нападне трофеј у овом такмичењу. Ипак, Куп је специфичан, у њему често пролази даље срећнија, не и боља екипа. Ми се на терену морамо изборити за нашу дозу среће, а то можемо да урадимо једино кроз велико улагање труда и рада на тренинзима. Што се првенства тиче, имамо потенцијал и снагу да будемо на крају међу три првопласирана тима.

Ваш гол постигнут маказицама у сусрету с Јавором главни је фаворит за титулу најлепшег у првенству?
- Често покушавам да изведем маказице, видите то и сами на сваком тренингу. Све је ствар вежбе, јер када нешто желите и покушавате то да изведете не постоје немогуће ствари и немогући потези. Немам намеру да станем са трешењем противничких мрежа, верујем да ћу се и на пролеће, заједно са саиграчима, радовати головима. Наравно, тешко је поновити онакав какав сам дао Јавору, али никад се не зна...

Како бисте оценили припреме у Белеку?
- У Новом Саду смо одрадили најтежи, базични део и мислим да смо физички веома спремни. Одиграли смо у Турској неколико утакмица, можда резултати у њима нису били најбољи, али је важно то што нисмо ни губили. Извукли смо поуке из сваког сусрета, мислим да улазимо у жељени ритам и чини ми се да је пред нама лепо пролеће. Радили смо добро у Белеку и верујем да ће нам се тај рад исплатити – нада се Огњен Ожеговић.

Текст и фото: А. Предојевић

Ала волим тај звук...
Пред почетак једног од тренинга у Турској Огњен Ожеговић је пришао вашем извештачу и, уз осмех, упитао:
- Знате шта највише волим у фудбалу?

На наш упитни поглед, млади репрезентативац Србије је наставио:
- Тренутак када лопта додирне мрежу и када чујем звук њеног „цепања“! Ала волим тај звук... Зато и играм у нападу, јер само тако могу да га чујем. Нема ништа лепше од тога, зар не?

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести