ОИ Рио 2016: Чврстом одбраном до победе (21.30)

Ватерполо репрезентација Србије у полуфиналу олимпијског турнира у Рио де Жанеиру играће се Италијом, а утакмица је на програму у четвртак од 21.30 часова по средњеевропском времену.

Изабраници Дејана Савића су у четвртфиналу надиграли селекциу Шпаније са 10:7, док су Италијани били бољи од Грка са 9:5. У другом полуфиналу снаге ће одмерити Црна Гора и Хрватска од 17.20 сати.

Србија је још једном показала да је најбоља када је најпотребније. После нешто лошијих партија у групи “делфини” су засијали у четвртфиналу и сигурном игром у одбрани и ефиксаном у нападу савладали Шпанију у четвртфиналу. Италијани су пре четири године на Олимпијским играма у Лондону у полуфиналу савладали наше ватерполисте. Зато никоме не пада на памет да потцени Италију како због несумњивог квалитета тако и због свих опасности које овај сусрет носи.

- Ми смо против Шпаније одиграли нашу игру. Одлична смирена одбрана којом смо направили простор за стрпљив напад. То је модел и за Италију. Неће бити лако из простог разлога што је то Италија и што нико не улази у полуфинале, а да изгуби - каже капитен Гоцић.

Србија и Италија су тренирале неколико дана у Италији пред Игре у Рију и одиграли пријатељски меч којег је домаћин добио 10:9. Тада нису играли Пијетловић, Прлаиновић и Филиповић који Италију одлично познају, а меч се запамтио по дозвољеној изузетно оштрој игри.

Филип Филиповић је истакао да сви у Рију дају 100 посто и да су посвећени.

– Надамо се да ће нам се вратити на прави начин. Пресрећан сам јер смо дошли до оног обећања које смо дали у Београду, да ћемо се борити за медаљу. Имамо ствар у својим рукама, ми се питамо и то је најбољи осећај. Морамо да се боримо још више, без празног хода. Италијани играју грубо ако им судије дозволе. Морамо да будемо спремни на све, али је најважније да ни једног тренутка не обраћамо пажњу на ствари поред базена. Знам их, даће све од себе да би се пласирали у финале. Ми желимо победу, даћемо све од себе јер питање је када ћемо имати овакву шансу - сматра Филип Филиповић.

Андрија Прлаиновић се сложио да је екипа коначно стекла сигурност и да га радује добра игра у нападу.

- Били смо доста мирни и то је оно што треба да задржимо. Може још боље и верујем да ће бити у полуфиналу. У односу на Лондон, где смо четвртфинале одиграли најлошије, овде смо одиграли најбоље и то радује. Знамо све о Италијанима и начину на који играју. Биће тешко, у полуфиналу и не може другачије. Сада имамо стабилност и сигурност у игри и то је најважније. Они су имали и добрих и лоших мечева у групи и биће то једна отворена утакмица. Битно је да ми задржимо ово што смо показали, сигурност и мирноћу – казао је Прлаиновић.

Стефан Митровић је додао:
- Биће физички тешка утакмица, јер Италијани играју са доста контакта. Имају сигурност у одбрани захваљујући одличном Темпестију. Морамо да наметнемо наш ритам, да кроз одбрану градимо напад као у мечу са Шпанијом.
Г. М.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести