ОИ Рио 2016: Ристић и Томашевићева нису прошли даље

Српски атлетичар Милан Ристић, ипак, је остао без пласмана у полуфинале на 110 метара са препонама, после одлуке организатора да понове трку прве квалификационе групе.

Ристић је заузео шесто место у петој групи са временом од 13,66 секунди, што му је било довољно за полуфинале, али су организатори два сата касније одлучили да понове једну трку због јаке кише.

Нигеријац Антон Хикс имао је бољи резултат и накнадно упао у полуфинале уместо Ристића.

И српска атлетичарка Драгана Томашевић није успела да се пласира у финале Олимпијских игара у Рију, у бацању диска, пошто у квалификацијама није успела да пребаци норму од 62 метра.

Томашевићева је остварила најбољи резултат 57,67, што је било довољно за 11. место у њеној квалификационој групи, али ни близу финала и места међу 12 најбољих.

Она је тако и своје четврте Олимпијске игре завршила у квалификацијама.

Ристић: Разочаран сам, заслужио сам полуфинале
Српски атлетичар Милан Ристић изјавио је данас да је веома разочаран организаторима на Олимпијским играма у Рију, након што је накнадно остао без пласмана у полуфинале.

Ристић је после свих квалификационих група имао пласман у полуфинале, али су организатори одлучили да понове прву трку због лоших временских услова, после чега га је престигао Нигеријац Антон Хикс.

"Јако сам разочаран у организацију самог такмичења. Никада нисам доживео да се нека трка понавља због времена, али шта је ту је. Мислим да сам заслужио да се нађем у полуфиналу, али сад не могу ништа, идемо даље", рекао је Ристић за сајт Атлетског савеза Србије.

Ристић је заузео шесто место у петој квалификационој трци са временом од 13,66 секунди.
 

 

EUR/RSD 117.1154
Најновије вести