ОИ Рио 2016: Срби лове драгуљ који недостаје

У финалу олимпијског турнира за ватерполисте у Рио де Жанеиру играће Србија и Хрватска. Срби су полуфиналу савладали Италијане са 10:8, а Хрвати Црногорце са 12:8,

тако да ће комшијски дерби одлучити коме ће припасти титула олимпијског шампиона. Изабраници селектора Ивице Туцака бране трон, а како хрватски медији преносе, биће им ово добра прилика за реванш за два убедљива пораза. На почетку године на Европском првенству у Београду “делфини” су славили са 13:6, а прошле године у финалу Светског првенства у Казању са 11:4. Али, ова генерација ватерполиста Србије жели да настави победнички низ с великих такмичења и освоји једино злато које јој недостаје у богатој нисци.

Капитен Србије Живко Гоцић рекао је да очекује да ће финална утакмица против Хрватске бити прави ватерполо спектакл.
– Хрватска је фантастична екипа и мислим да ће то бити прави ватерполо спектакл. Надам се да ћемо смоћи снаге да одиграмо још једну утакмицу на високом нивоу и да ће то бити довољно за победу. Никад се не зна, финале је увек отворено. Ми ћемо дати све од себе и видећемо за шта ће нам то бити довољно – рекао је Гоцић.

Андрија Прлаиновић је коначно прорадио у полуфиналу са Италијанима.
– Били смо много ефикаснији него у претходним утакмицама. Размишљали смо пре утакмице о мечу у Лондону. То је нормално за овакве дуеле. Италијани су нам били дужници из Шангаја и Лондона, али смо им вратили дуплом мером у Казању и овде  Обезбедили смо прво олимпијско финале за ову генерацију, за екипу која је све освојила, све прошла и која последњи пут игра у овом саставу. Чека нас још једна велика утакмица, прави шлаг на торту. Хрвате добро познајемо. Показали су много, чврсти су, имају сјајне голмане и индивидуалце. Идемо узлазном путањом, дигли смо се од Аустралије и преко Шпаније и мислим да ће у финалу бити још боље – казао је Прлаиновић.

Млади Душан Мандић је рекао да се све сада заборавља и да се мисли само на финале.
- Остала нам је још једна утакмица, најважнија, финале са Хрватском, ватерполо класик. Знам сигурно једну ствар, а то је да ћемо да уживамо и даћемо све од себе, последњи атом снаге ако треба да дођемо до тог злата – додао је Мандић.

Бранислав Митровић је одлично бранио и у четвртфиналу и у полуфиналу.
– Важно је да смо од почетка до краја полуфинала са Италијанима контролисали резултат, да смо победили и ушли у финале. Морамо да се спремимо за финале са Хрватском. Нисмо играли са њима овог лета, а то није добро. Показали су најбољу игру на овом првенству, једина екипа која је играла константно, нису имали падове. Верујем у ову екипу, скупићемо сву снагу да победимо – рекао је Митровић.

Душко Пијетловић очекује напорну утакмицу.
– То што смо их побеђивали нема никакве везе. Ово ће бити потпуно другачија утакмица, много тежа и напорнија него било која друга. Надам се нећемо туговати на крају – рекао је Пијетловић.

Слободан Никић је истакао:
- Очекује нас велико финале, Хрвати су олимпијски шампиони. Биће добра утакмица, надам се да ћемо успети да одржимо овај ниво мотивисаности и одбране.

Финале између Србије и Хрватске игра се у суботу од 22.50 часова по нашем времену.

Г. М.

 

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести