ОИ Рио 2016: Србија победила европског, може и светског шампиона

Селектор женске одбојкашке репрезнетације Србије Зоран Терзић изјавио је данас да против САД очекује знатно тежу утакмицу него против Русије,

али да верује да ће екипа изборити пласман у финале Олимпијског турнира у Рију.

Србија је савладала Русију са 3:0 у сетовима и дошла у прилику да тријумфом над актуелним светским шампионом обезбеди медаљу.

"Морамо да будемо задовољни после овакве победе над Русијом, с обзиром да смо одиграли вероватно најбољу утакмицу на турниру против европског шампиона. Добили смо их лако, све девојке су пружиле максимум и спровеле и више него што смо очекивали. Сервис је био феноменалан", рекао је Терзић после тријумфа над Русијом.

Он је додао да ће меч са САД бити тотално другачији у односу на дуел са Рускињама.

"Русија игра високим лоптима, САД тимски и много брже, сигурно је да ће бити много теже против светских првака. Међутим, способни смо да играмо против њих, ако смо могли да добијемо европског, онда можемо и светског шампиона", поручио је селектор.

Капитен Србије Маја Огњеновић истиче да Американке нису непобедиве и да верује у пласман у финале Игара.

"Одиграли смо фантастичну утакмицу против Русије, сервис је функционисао јако добро. Биле смо енергичне, играле тимски, борбено и храбро. Нисмо калкулисале, играле смо из све снаге и то је дало резултат. Добро познајемо Американке, моћан тим имају, али нису непобедиве, што смо показале на Гран прију. Надам се још једној нашој доброј утакмици, верујем да се нећемо зауставити овде", закључила је Огњеновић.

Полуфинале између Србије и САД игра се сутра од 18 сати по нашем времену.

Бошковић изједначила рекорд у брзини сервиса
Репрезентативка Србије у одбојци Тијана Бошковић изједначила је олимпијски рекорд, пошто је у четвртфиналу у Рију против Русије сервирала 101 километар на сат.

Бошковић је четврта играчица која је на Играма у Рију успела да сруши или изједначи рекорд у брзини сервиса, а исти резултат имала је Италијанска Паола Егону на мечу против САД прошлог петка.

Међу четири одбојкашице које су раније поставиле рекорд била је и Бранкица Михајловић сервисом од 99 км/х у дуелу са Италијом у првом колу.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести