Олга Даниловић јуниорска шампионка

Српска тенисерка Олга Даниловић је у пару са Полом Ариас Манхон из Шпаније освојила Ролан Гарос у женском дублу у јуниорској конкуренцији.

Наша јуниорка, рођена 2001. године, је у пару са Шпањолком дошла до победе против Рускиња Олесије Первушине и Анастасије Потапове.

Аријас Мањој и Даниловић су изгубиле први сет 6:3, али су успеле да се врате и са 6:3 изједначе 1:1. Меч су добиле у супер тајбрејку 10:8, па је тако Србија добила јуниорског шампиона Ролан Гароса.  Олга Даниловић је после меча рекла да је невероватно срећна и да не може да сабере утиске.

- У шоку сам. Дошла сам у свлачионицу, стала и нисам знала шта да радим. Мислим да сам пет минута само стајала. Још увек нисам свесна шта смо постигле, као ни она. Позвала сам тату, то је једино што сам урадила. Нисам ни гледала телефон јер сам имала милион порука и позива. Само сам позвала тату и јавила му. Пратио је резултат и искрено – плакао је. И ја сам плакала, ипак сам татина ћера. Мама не знам где је, изашла сам са терена, али и даље не знам где је. Жена је у шоку, загрлила ме је и тресли смо се од узбуђења.

- Српска тенисерка је себе означила као емотивну, али ни њена партнерка није савладала емоције после победе.

- Она је флегма, али ни она сада није издржала, никада пре није играла пред толико људи. Ја сам скакала и толико сам викала, не осећам ноге и изгубила сам глас.

Тенис Олги није био прва љубав, кренула је са балетом, па ритмичком гимнастиком пре него што се заљубила у бели спорт.

- Ја сам пре ишла на балет, али ми нешто није ишло. Балет ми је помогао око координације, ишла сам и на ритмичку гимнастику. Тенис сам видела на ТВ и отишла сам да пробам. Један тренинг, други и на крају сам остајала по цео дан на терену.

- На питање кога је у то време гледала одговорила је кратко: - Нолета.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести