Опомена баш када треба

Млада фудбалска репрезентација није успела да понови игру из сусрета са Шведском од пре неколико дана, па је у генералној провери пред одлазак на Европско првенство поражена од Словачке 1:2 (0:0).

Пораз не боли, јер још има времена да се исправе  недостаци пред велико такмичење, па је опомена стигла у прави час.

- Једноставно, ми смо промешали карте, и видели ко је колико у овом тренутку спреман. Играли смо против одличног противника који ће имати шта да покаже у Пољској. Нису се уплашили Словаци наше победе над европским прваком, били су врло агресивни од почетка, много су желели победу, испоставило се више од нас. Ми јесмо примили голове са квалитетнијом поставом на терену, али подсетићу да су то момци који немају много утакмица у ногам и који су тек почели да дижу форму. Промене у игри није било много када су Живковић и Грујић ушли у игру јер Словаци то нису дозволили. Било је и добрих ствари код нас, већина момака из домаћих клубова положила је испит, па ћемо недостатке исправљати у ходу – рекао је селектор Ненад Лалатовић.

Селектор је подсетио и на епилог прошлог Европског првенства, у Чешкој, када је неочекивано Шведска засела на трон.

- Видело се тада да малтене свако сваког може да победи. Нема ту много разлике међу селекцијама на завршном турниру ЕП, некад одлучује и срећа. Зато сам уверен да овај пораз није смак света за нас.Сада имам комплетнију слику о свему. Момке сам подржао после свега јер све што су урадили у квалификацијама и  против Шведске уверило ме је да су врло квалитетни. Ово су пријатељске утакмице, видећемо како ћемо се понашати када буду такмичарске.

Уверен је Лалатовић да његови изабраници неће разочарати у Пољској.

- Имамо фудбалере који су били светски и европски прваци и који знају како се играју такмичарске утакмице. Они желе да читав циклус заокруже још једним добрим резултатом.

Ја сам ту да им у томе и помогнем и оптимиста сам да ће се то и десити – најавио је селектор.

Србија ће снаге у групи на Европском првенству у Пољској одмерити са Португалом, Шпанијом и Македонијом и ако прођу даље обавиће велики део посла ка жељеној медаљи.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести