Опроштај у прелепом амбијенту

Одбојкаши Војводине НС семе завршили су наступ у Европи, поражени су у двомечу осмине финала ЦЕВ Купа од Пјаћенце (оба пута по 3:0), али је опроштај прошао у великом стилу.

После италијанских 0:3, мало ко је могао да верује да ће Новосађани имати снаге да на свом терену поразе изузетно квалитетног ривала,што се и није догодило, Италијани су опет добили утакмицу максималним резултатом – 3:0.

Али, у малој сали Спенса амбијент је био прелеп,више од 1.000 посетилаца је желелело да да ветар у леђа лидеру нашег шампионата.  Последњи пут било је толико геледалаца на утакмици Војводине и Трентина пре неколико сезона. Овога пута Новосађани су се показали у веома позитивном светлу, пруживши више него достојан отпор реномираном противнику, који се жестоко помучио за победу.

Почели су црвено-бели веома добро, водили 14:10 у првом сету ношени подршком са трибина, али је ипак квалитетнија Пјаћенца преокренула и повела. Други сет је добила веома тесно, где су домаћи имали шансу да дођу барем до толико жељеног сета у изазовном двомечу. Ипак, упркос великој борби и пожртвовању, Воша је поражена, а треба рећи да није наступио Давид Мехић, али је његово место заузео млади Павле Перић, који је често топовским сервсима разбијао игру Италијана.

- Знали смо да је Пјаћенца фаворит тако да смо задовољни приказаном игром. Ово је за нас велико искуство, добра школа и права увертира за оно што нас очекује на домаћој сцени. Пружили смо максимум, борили се, а то је најважније у сусретима са ривалима какав је Пјаћенца – рекао је талентовани Павле Перић.

Упркос поразу, утисак шефа струке црвено-белих Неyада Османкача веома је позитиван.
- Задовољан сам како смо се показали, ово је била нагада за сав досадашњи рад који смо уложили. Можда смо могли мало више, барем да освојимо сет, али и овако је у реду. У другом сету смо били веома близу циља, одлично смо играли и до половине првог. Пјаћенца је играла колико је било довољно. Прошли смо још једну добру европску школу, окрећемо се изазовима на домаћој сцени. Драго ми је што су трибине биле пуне јер и то је једна од награда за наш млади тим, који је досадашњим партијама заслужио овакву подршку навијача – рекао је Османкач.

Тренер Пјаћенце Алберто Ђулијани похвалио је млади новосадски тим.- Срећан сам што смо се пласирали у четвртфинале. Млади тим из Новог Сада је веома занимљив, талентован и добро се борио. За моју екипу је победа била важна јер је то начин да се подигне енергија пред наставак наших обавеза – рекао је Ђулијани, који је био видно узнемирен до половине првог сета.

М. Ристић

 

Војводина НС семе – Пјаћенца 0:3 (19:25, 23:25, 22:25) 

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 1.000, судије: Ахундов (Азербејyан), Тодоров (Бугарска). ВОЈВОДИНА НС СЕМЕ: Симић 6, Вучићевић, Илинчић, Станковић (л2), Петровић 3, Премовић 15, Надаждин, Кујунyић 12, Пековић (л1), Мехић, Радовић, Тодоровић, Ковачевић, Перић 6.
ПЈАЋЕНЦА: Маниа (л1), Ди Мартино (л2), Пароди 13, Алети 9, Папи, Маршал 3, Цумакис 4, Златанов, Јосифов 7, Тенкати 1, Ерерзуело 1, Ернандез 10, Клевено 3, Котарели.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести