Орлићи лако до победе

Омладинска репрезентација Србије (играчи до 19 година) победили су селекцију Црне горе и у уторак у мечу са вршњацима из Француске бориће се за пласман на Европско првенство.

Србија - Црна Гора 4:1 (2:1)

ГОРЊИ МИЛАНОВАЦ: Стадион Металаца, гледалава 2000, судија: Улусој (Турска). Стрелци: Л. Јовић у 34. (из пенала) Дуроњић у 37. и 52. и Миленковић у 60. за Србију, а Шаркић у 21. минуту за Црну Гору. Жути картони: Главчић (Србија), а Магуд, Марковић, Цамај (Црна Гора). Црвени картон: Магуд (Црна Гора).

СРБИЈА: Милинковић-Савић 7, Мијаиловић 6 (Миленковић 7), Зличић 7, Стојановић 7, Л. Јовић 7, Главчић 7, Златковић 7, Дуроњић 8, Сенић 7, Војновић 7 (Лутовац), Шпљарић 7 (Ф. Јовић).

ЦРНА ГОРА: М. Шаркић 6, Кнежевић 6, Рашо 6, Боричић 7 (Ђедовић 6), Бановић 6, Магуд 6, Марковић 6, Н. Шаркић 7, Бурзановић 7 (Ђукић 6), Петровић 6, Цамај 6 (Крнић 6).

Омладинска репрезентација Србије (играчи до 19 година) победили су селекцију Црне горе и у уторак у мечу са вршњацима из Француске бориће се за пласман на Европско првенство.За тај успех требаће им победа, а ако понове издање из дуела са Црном Гором - све је могуће.

Имали су проблема наши момци у почетку да осмисле нападе. Све се то завршавало далеко од гола гостију, што су ови користили за против ударе. Високи пресинг Црногораца доносио им је и озбиљније акције, па је већ у 4. минуту Милинковић-Савић морао да вади кесетење из ватре. Главни недостатак у игри орлића био је слаба пробојност по боковима, што је према идеји селектора Николића требало да буде најјаче оружје. Гости су лако осујећивали све наше нападе и с времена на време озбиљно припретили.

Након велике прилике у 19. минуту “ђетићи”  су нешто касније дошли у  вођство. Након асистенције Бузановића, Шаркић је био веома прецизан. Први прави пробој наших момака по боку завршен је пеналом. Магуд је неопрезно стартовао на Дуроњића и арбитар Улусој је био неумољив. Сигуран са беле тачке био је Лука Јовић. А, нови добар напад донео је преокрет. Дуроњић је прихватио дубинску лопту, прошао по левој страни и рутински савладао Шаркића.

Резултат је натерао госте да се потпуно отворе, што су “орлићи” искористили и постигли трећи гол. Аситент је био Јовић, а стрелац Дуроњић. Нешто касније ситуација за наше момке се додатно поправила после искључења Магуда, па су изабраници Бранислава Николића постигли и нови погодак. Овога пута стрелац је био Миленковић. Уследила је потпуна доминација “орлића” па је било и прилика. Редом су промашивали Зличић и Јовић, али нико им то неће замерити услед убедљивог вођства.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести