Осмеси зачинили крај сезоне

У квалификацијама за Лигу шампиона Србију ће представљати нови првак, екипа Црвене звезде, док ће на међународној сцени, али у квалификацијама за Лигу Европе, наступити освајач Купа Партизан,

као и фудбалери Чукаричког, односно Војводине. Ово је епилог у суботу завршеног првенства у Суперлиги Србије, с тим да су друштво најбољих напустили ОФК Београд и Јагодина, а елитни статус обезбедила су два најбоља тима из прволигашког друштва - Напредак из Крушевца и Бачка из Бачке Паланке.

Када је реч о расплету у самом врху плеј-офа, изненађења се нису догодила. Београдски вечити ривали опет су освојили два прва места и поделили домаће трофеје. Чукарички је још једном показао да је израстао у респектабилан и сјајно организован клуб, док су Новосађани, после сезоне прошаране резултатским турбуленцијама, на крају остварили основни циљ. Он је, знало се то и пре почетка првенства, био да обезбеде нови излазак у Европу, што је црвено-белима са стадиона “Карађорђе” на крају и успело. Иако су у последњој првенственој утакмици поражени од Партизана (2:3) у Београду, ученици тренера Ненада Лалатовића прославили су освајање европске визе, захваљујући својим играма и резултатима у плеј-офу, али и победи Црвене звезде у дуелу с Раничким из Ниша (2:0) и на одмор су отишли с осмесима на лицима.

- Знали смо да ће Звезда у том сусрету играти с најбољим тимом и то нам је омогућило да будемо мало растерећенији - рекао је најбољи појединац у редовима Војводине у дуелу с црно-белима и двоструки стрелац Дејан Мелег. - Наш домаћин био је бољи у првом полувремену, ми смо додали гас у наставку, али то није било довољно да преокренемо резултат. Гледаоци на стадиону Партизана, међутим, имали су прилику да виде добру утакмицу, пет лепих голова и сигурно је да нису зажалили што су дошли да прате овај дуел.

Мелег је, рекосмо, постигао оба гола за новосадски тим. Говорећи о томе, он је додао:
- Посебно леп био је други гол, када сам шутирао са 25 метара и погодио саме рашље. Заокружио сам властити учинак у полусезони на шест голова и шест асистенција. То су лепе бројке које, искрен да будем, нисам очекивао после дужег периода у којем нисам играо пре повратка у Нови Сад. Срећан сам, задовољан због чињенице да ћемо играти у квалификацијама за Лигу Европе и једва чекам 3. јун, за када је заказан почетак наших припрема.

Одлични фудбалер се играма наметнуо селектору младе репрезентације Србије Томиславу Сивићу, који га је уврстио у екипу за учешће на турниру “Валериј Лобановски” у Кијеву.
- Заједно с клупским другом Николом Антићем већ данас ћу се јавити селектору и драго ми је што се враћам у државни тим. Имаћемо обавезе према њему од данас до 3. јуна, а већ дан касније враћамо се у Нови Сад и придружићемо се саиграчима у Војводини на припремама. То значи да одмора између сезона нећемо ни имати, али, нека, чини ми се да је и боље што паузе неће бити. Успео сам да се фудбалски вратим и то је нешто што ме и те како радује. Зову ме људи, питају за здравље, видим да постоји интересовање за мене и моје игре и леп је то осећај.

На питање да ли су његови саиграчи из Воше и он успели да прославе остварење циља, с обзиром на то да су од суботе увече на годишњим одморима, Мелег је био јасан:

- Славили смо мало у повратку, у аутобусу, а онда се разишли. Брзо ће почети нове припреме и моји другови баш и неће имати времена за одмор. Желим да се захвалим и нашим навијачима што су у Београду били уз нас, па верујем да ће исто бити и у новој сезони, посебно када будемо играли европске утакмице. 

А. Предојевић

Пратили смо резултат с Маракане

Фудбалерима Војводине, осим утакмице коју су играли с Партизаном, веома занимљиво било је кретање резултата на стадиону “Рајко Митић”, односно у дуелу Црвена звезда - Раднички. Занимало нас је да ли су пратили стање на некадашњој Маракани.

- Знали смо како тамо стоје ствари - био је јасан Дејан Мелег. - Жао ми је једино што у појединим сусретима овог пролећа нисмо били миљеници спортске среће, јер да нам је она само мало помогла, могли смо на крају да освојимо и друго место. Не буним се, међутим, ни што је овако, јер прошли смо тежак пут. Важно је то што смо прави били у плеј-офу и захваљујући томе испунили циљ који смо имали пред собом.

Припреме од 3. јуна
Већ јуче су се играчи Војводине разишли, како би искористили време да се колико-толико одморе. Како је рекао секретар стручног штаба Драган Вукићевић, припреме за нову сезону почињу већ 3. јуна, а у плану је да њихов висински део обаве у периоду од 10. до 22. јуна. Још се не зна где ће то да буде, а постоје планови да Воша тренира или у Словенији, или на Златибору, у хотелу “Палисад”.

Жреб за прво коло квалификација за Лигу Европе уследиће 20. јуна, а прво коло на програму је 30. јуна и 7. јула.
 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести