Отпало осам кандидата

Селекторкошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић скратио је списак на 16 играча, који ће проћи комплетне припреме и конкурисати за Олимпијски квалификациони турнир.

 Квалификације за Олимпијске игре, да подсетимо, на програму су од 4. до 9. јула у Београдској арени. Дванаест одабраних за олимпијске квалификације биће познато пред сам турнир, док ће четворица која не буду играла у Београду, поново бити са тимом и конкурисати за најбољих 12, уколико се Србија пласира на ОИ у Рију.

Са ширег списка отпало је осам кошаркаша: Стефан Бирчевић, Огњен Јарамаз, Марко Кешељ, Василије Мицић, Владимир Лучић, Драган Милосављевић, Огњен Кузмић и Владимир Штимац.Припреме репрезентације за учешће на квалификационом турниру за Олимпијске игре 2016 почињу 15. јуна 2016. године, када ће се играчи окупити у 13 часова у београдском хотелу „Краун Плаза“.

На списку Александар Ђорђевића налазе се: Немања Дангубић, Марко Гудурић, Стефан Јовић, Марко Симоновић (Црвена звезда Телеком), Раде Загорац (Мега Лекс), Богдан Богдановић, Никола Калинић (Фенербахче), Милан Мачван (Армани Милано), Стефан Марковић, Немања Недовић (Уникаха), Никола Милутинов (Олимпијакос), Мирослав Радуљица (Панатинаикос), Милош Теодосић (ЦСКА), Немања Бјелица (Минесота Тимбервулвс), Никола Јокић (Денвер Нагетс), Бобан Марјановић – (Сан Антонио Спарс).

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести