Озбиљношћу до полуфинала

Повели су одбојкаши Војводине НС семе у четвртфиналној серији плеј-офа, али су до првог тријумфа у дуелу са Спартаком из Љига (3:2) дошли много теже него што је то било ко очекивао.

 У тренуцима када је мало шта полазило за руком Новосађанима, нису клонули духом, борили су се за сваки поен и успели да стигну до вредне победе, а она је једино што се рачуна уочи данашњег другог меча у Љигу.

Црвено-белима остаје да из првог сусрета извуку поуке, да се регенеришу колико могу и да се добро припреме за нови сусрет са ривалом који их никада још није победио.-  Вероватно је пораз у финалу Купа оставио трага на нас. Били смо мало разочарани, а уочљиво је да нам недостаје и свежина. Важно је то што нисмо посустали, добро је и када ти не иде да, а ипак нађеш решење и пут до победе.У недељу  ће бити још теже, Спартак игра боље пред својом публиком, недавно је победио и Нови Пазар. Они немају шта да изгубе и сигурно ће бити мотивисани. Прво, морамо да играмо квалитетније, концентрисаније, да смањимо број грешака. Желимо у полуфинале и било би јако добро да пролаз обезбедимо већ данас – истакао је примач сервиса Новосађана Миран Кујунџић.

Шеф струке црвено-белих Неyад Османкач осврнуо се на први сусрет рекавши да је једино победа вредна, а све остало треба искористити за наук и архивирати.- Нисам задовољан, али опет било је занимљиво. Љижани су показали да имају добру младу екипу, дошли су растерећени, мотивисани, а ми смо биили разочарани и исцеђени као лимун. Неки играчи су били баш деконцентрисани, али подвешћу то под утицај младости. Нисам баш очекивао онко тешку прву утакмицу, требало је у другом сету неке ствари да решимо и поведемо са 2:0. 

Међутим, шта је ту, важно је да смо победили и сада нам остаје да се консолидујемо и спремно уђемо у други сусрет. Публика у Љигу је френетична, биће тамо још теже, али и то је нови изазов за нас. Морамо да се регенеришимо, да тамо пружимо максимум и остваримо зцртани циљ – закључио је Османкач.

М. Р.

Распоред реванша

ЉИГ: Спартак – Војводина НС семе (недеља, 19) (0:1), СТАРА ПАЗОВА: Јединство – Рибница (недеља, 19) (1:0), НИШ: Ниш - Нови Пазар (понедељак, 18.30) (0:1), КРАГУЈЕВАЦ: Раднички – Црвена звезда (понедељак, 18.30) (0:1).

Евентуалне треће утакмице четвртфинала играле би се 23. марта.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести