Паника на Олд Трафорду

Утакмица последњег кола Премијер лиге између Манчестер јунајтеда и Борнмута је отказана, а навијачи су брзо евакуисани

са стадиона, с обзиром на то да је на трибинама пронађен „сумњив пакет”.

Британски медији објавили су да су фудбалери изашли на загревање, али су брзо враћени у свлачионице, пошто је на трибинама пронађен пакет сумњиве садржине.

„Дејли Мејл” сазнаје да је реч о мобилном телефону залепљеном за сет цевчица, а некадашњи фудбалер Стен Колимор, сада стручни коментатор, написао је на Твитеру да је заиста у питању експлозивна направа.

Полиција је 10 минута пре заказаног почетка утакмице (16) испразнила трибине „Сер Алекс Фергусон станд” и „Стетрфорд енд”, а након тога је евакуисан читав стадион. Према незваничним информацијама, разматра се могућност одигравања утакмице данас и то пред празним трибинама.

Премијер лига огласила се саопштењем, у коме истиче да је безбедност навијача и запослених на стадиону била приоритет приликом доношења одлуке о одлагању.

- Нови термин утакмице биће одређен што је пре могуће. Одлагање утакмице је увек последња опција и ми се због тога извињавамо, али верујемо да ће навијачи разумети зашто је овог пута то било неопходно – каже се у саопштењу.

Навијач Јунајтеда који је дао изјаву „Гардијану” рекао је да се не би враћао на трибине и да је одлучено да се утакмица ипак игра, а уз то похвалио „добро организовану евакуацију”.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести