Парни ваљак најзад кренуо

Партизан - Рад 4:0 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион Партизана, гледалаца 4000, судија: Симовић (Ловћенац), стрелци: Божинов у 3. Миленковић у 23. Леонардо у 49. и Радовић у 80. минуту. Жути картони: Евертон, Миленковић, Марјановић, Ђурђевић (Партизан), Ћулум, Веселиновић, Батес, Јовановић (Рад). Црвени картон: Батес (Рад).

ПАРТИЗАН: Кљајић 6, Вулићевић 6, Балазиц 6, Миленковић 7, Милетић 7, Евертон 7, Марјановић 7, Леонардо 8, Михајловић 7 (Јанковић), Радовић 7 (Стевановић), Божинов 7 (Ђурђевић).

РАД: Дејановић 6, Обрадовић 6, Ћулум 6, Ђенић 6 (Петковић 6), Лутовац 6, Мараш 7, Младеновић 7, Јовановић 6, Батес 6, Веселиновић 7 (Вицо 6), Станојевић 6 (Петровић 6).

Партизан је одиграо најбољу утакмицу ове сезоне и заслужено славио. Домаћини су хтели на све начине да се наметну од почетка и у томе су и успели. Добрим комбинацијама по левој страни повијали су одбрану „грађевинара”. Истакао се Бразилац Леонардо, који је својим потезима наговестио раскошан таленат. И, управо он је заслужен за рано вођство црно-белих. Одлично је прошао по левом боку, из другог пута центаршутем главом погодио Божинова који је сместио лопту у мрежу. Као ретко кад ове сезоне момци из Партизана су окренули меч на своју воденицу већ у раној фази, и могли опуштеније да играју. Оно што је, међутим, било уочљиво је да су црно - бели врло лоше стајали у дефанзивном блоку. Врло лако су гости пробијали средину терена и стизали до шеснаестерца црно-белих.

У тренуцима када је Рад успоставио иницијативу стигао је други гол Партизана. Маријановић је одлично центрирао из корнера, а Миленковић трзајом главом савладао Дејановића. Мало касније уследили су протести црно-белих због недосуђеног једанаестерца, а после оштрих речи арбитру Симовићу искључен је тренер Марко Николић.   Наставак је почео шансом Партизана, и фаулом Батеса над Евертоном због чега је играч Рада добио други жути картон и искључење. Да ствари по госте буду горе из слободног ударца Леонардо је постигао прелеп гол. Нешто касније, Младеновић је био у великој прилици, али није био прецизан. Са играчем више Партизан је преузео иницијативу. У 70. минуту на терен је ушао и Марко Јанковић што је значио и његов повратак у тим црно-белих после незгодне повреде.

У 80. минуту било је 4:0 за домаће. Изведен је корнер, на петерцу се одлично снашао Радовић и постигао гол.

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести