Партизан почео припреме, Бабовић одлази, Иванић не долази

Фудбалери Партизана окупили су се данас у Спортском центру Телеоптик и започели припреме за други део сезоне са жељом да поправе утисак после турбулентне јесени.

Нови тренер Иван Томић прозвао је 34 фудбалера, на којем нема Стефана Бабовића, пошто ће досадашњи заменик капитена раскинути сарадњу са црно-белима.

У одсуству в.д. председника Ивана Ћурковића, који је изостао због службеног пута, екипу су поздравили потпредседник Милорад Вучелић и спортски директор Ивица Илиев.

У Партизан су се вратили Марко Јовановић и Беко Фофана, од новајлија ту су Бојан Шаранов и Бразилац Евертон, док су из омладинаца прекомандовани Нишић, Бошњак, Бирманчевић, Влаховић и Јовановић.

Фудбалери Партизана у Београду ће радити до 26. јануара, а потом путују на базични део припрема у Никозију.

Партизан је први део сезоне у Суперлигу завршио на четвртом месту на табели, са 26 бодова заостатка за водећом Црвеном звездом.

Томић: Иванић потенцијал, али је Партизан већи од свакога
Тренер фудбалера Партизана Иван Томић рекао је да ниједан играч није изнад Партизана, па ни Мирко Иванић, и да клуб није молио капитена Војводине да пристане да прелазак у Београд.

"У јавности се представља институција Партизана у контексту која није искрена и објективна. Партизан је већи од сваког играча који је био код нас и који је сада овде, па и легенде Саше Илића. Доводити Партизан у ситуацију да било кога моли није тачно. Иванић је фин и културан момак, велики потенцијал, али је Партизан већи од свакога", рекао је Томић новинарима после првог тренинга за други део сезоне у СЦ Телеоптик.

Према његовим речима тренутни играчки кадар црно-белих има квалитет, али да је и такав неопходан да се појача.

"Јануарски прелазни рок је кратак и сиромашан са понудом играча, али наравно да намеравамо да се појачамо. Велики број утакмица довео је до великих проблема и повреда играча. Имали смо изванредне резултате у Европи, али нам је свима тешко пала елиминација. Били смо таоци кратког одмора у густом распореду и због тога су резултати били врло лоши у првенству".

Млади стручњак навео је да је тешко радити у српском фудбалу јер током прелазног рока, због тешке финансијске ситуације, увек постоји могућност да се ослаби екипа одласком кључног фудбалера.

"У Партизану никада није лако радити, али ни у другим тимовима у Србији. Тешко је формирати екипу када вам финансијски мач стоји над главом, који вас обавезује да радите неке ствари са којима се не слажете. Доста је компликовано, а надам се да пар дана пред крај прелазног рока нећемо да се осетно ослабимо. Верујем да ћемо бити јачи после јануара".

Томић није желео да прича да ли Партизан може да унесе неизвесност у борби за титулу, након што после јесењег дела заостаје за лидером Црвеном звездом 26 бодова.

"Не желим да причам у том правцу, разлика је толика колика је. Постављам екипи циљеве који искључиво од нас зависе. Бићу задовољан ако испунимо оно што од нас зависи, али не знам колико ће то бити довољно. Пред себе и играче поставићу само реалне циљеве", закључио је Томић.

Илиев: Партизан ће на пролеће играти атрактивно, као некад
Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је данас да у другом делу сезоне очекује атрактиван и нападачки фудбал црно-белих и поручио да ће у наредним данима бити долазака озбиљних појачања.

"Као и сваки почетак, колико је тежак, толико је и лак. Много тога имамо новог и тек треба да се десе одласци и одласци. Биће разговора у наредном периоду, морамо да смањимо велики играчки кадар. Гледаћемо да на пролеће будемо најбољи, да вратимо публику на стадион и освимо трофеј, али и да се припремимо за лето", рекао је Илиев новинарима у СЦ Телеоптик на окупљању фудбалера за почетак припрема.

Он је најавио да ће у наредним данима црно-бели довести неколико квалитетних играча.

"Долази нам штопер, два озбиљна имена су оптицају и преговарамо. За дан или два знаћемо, сигурно ће бити играч са озбиљном биографијом. Желимо појачање на позицијама офанзивног везног и нападача, али не желимо да се залећемо и доводимо било кога. Очекујем добар и атрактиван Партизан, какав је некад био", поручио је Илиев.

Спортки директор црно-белих истакао да клуб није желео да буде препрека Стефану Бабовић око одласка у иностранство.

"Стефан је посебна прича, као што је био Данко Лазовић, мора да се прилагодиш његовим жељама. Знам га доста дуго, направио је велике успехе са Партизаном и знам колико значи за свлачионицу. Вероватно је дошло до засићености, помињао је да је спреман за иностранство. Поштујем његов став, заслужио је да му се изађе у сусрет".

Према његовим речима црно-бели су ставили тачку на "случај Мирко Иванић", али да не могу да утичу да ствари око клуба.

"Много се прича око одлазака, сви гледају свој интерес. Што се тиче Андрије Живковића, не бих износио детаље докле год траје прелазни рок", навео је Илиев и додао да постоји обострана жеља да се склопи договор око повратка Габријела Клеа, али да има "можда непремостивих препрека са друге стране".

Он није желео превише да коментарише изјаве тренера Црвене звезде Миодрага Божовића да му је "Борац највећи ривал у борби за титулу".

"Свако може да прича шта хоће и не желим да улазим у полемику. Поштујем његово мишљење и сваког другог", заккјучио је Илиев.
 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести