Пазовчанке доминантно до пехара

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове освојиле су и други овосезонски трофеј. После Суперкупа, у своје клупске витрине донеле су и пехар намењен победнику Купа Србије,

Јединство - Динамо 3:0 (25:11, 25:21, 25:20)

СТАРА ПАЗОВА: Хала „Парк“, гледалаца: 1.100, судије: Миљковић (Београд), Петровић (Ужице).

ЈЕДИНСТВО: Вујновић, Јакић 15 (5 ас), Радишић, Мрдак 11, Антанасијевић 3, Петров (л1), Олуић 12, Вулин 4, Каличанин, Шкорић, Сакраyија 11, Ђукановић (л2).

ДИНАМО: Ашћерић 2, Ђурђевић (л1), Лазић 7, Ћук, Владисављев (л2), Симић 2, Коцић 5, Спремо 4, Стојковић 3, Марковић 10, Медаревић, Јовановић.

пошто су оправдале улогу фаворита над панчевачким Динамом у финалу и начиниле највећи успех у својој историји. Пазовчанке нису изгубиле ни сет на финалном турниру, јер су у полуфиналу савладале Визуру, а финале је за изабранике тренера Јова Цаковића било само формалност.

Панчевке су добро кренуле и држале се у игри поен за поен, све док на сервис за Јединство није дошла Емилија Антанасијевић, која је иницирала велику серију домаћина. За трен ока, од 9:8 дошле су домаће до колосалне предности 17:8. Нису Панчевке могле добро да организују нападе, али ни да пробију блок Сремица у ком се истицала Нина Јакић. С неколико реализованих контри Сара Сакраyија је водила домаћина ка сигурном вођству у сетовима, а нису помогли ни затражени одмори ни измене Владисављева. Пазовчанке су демонстрирале своју препознатљиву игру и веома брзо дошле до сигурног вођства.

Сервиси Јакићеве довели су Сремице до уводне предности од 4:1, а већ на 6:2 је тренер Динама морао да реагује тајм - аутом, али без великог успеха, јер су уследиле две грешке његових изабраница и великих 8:2 за домаћина. Узвратиле су Панчевке и вратиле се резултатски само на кратко, домаће су одбиле нападе и задржао осетнију предност (16:10). После сервиса и нападас Нине Коцић, Динамо се поново вратило у игру и на само поен заостатка (15:16). Консолидовале су се гошће, смањиле број грешака и преко Коцићеве и Марковићеве биле конкретније, али су Срмице биле много боље на сервису и управо је тим елементом Нина Јакић закључила 2:0 у сетовима за домаће.

Најјачи отпор фавориту пружило је Динамо у трећем сету. Нина Коцић је била веома расположена, као и одбрана Панчевки, па је виђено доста дугих и неизвесних поена, али су Старопазовчанке одржавале висок ниво игре и држале одстојање од једног до три поена. У завршници је сервис Динама попустио, па су домаће имале неколико везаних напада кроз средину преко Нине Јакић, а после аса Антанасијевићеве дошле су до одлучујуће предности од 22:18. Тада је још три успешна напада везала Олуићева, а на меч лопти је Спремо погрешила сервис и донела огромну радост Сремицама.

М. Ристић

Цаковић: Исписали смо историју

Тренер Јединства Јово Цаковић био је пресрећан после освајања првог Купа Србије за Јединство.

-Резултатски можда делује да је било лако, али није било. Квалитетнији смо тим, али је ивек тешко када се игра једна утакмица и тада може и нешто слабији тим да слави. Веома смо задовољни, исписали смо клупску историју, али ово је успех и нашег града. Захвалност дугујемо нашем председнику Богдану Мамузићу, али и читавој Општини која је стала иза нас и освајње Купа је успех свих нас – рекао је Цаковић.

Јакићева најбоља
За најбољу играчицу финалног турнира проглашена је средњи блокер Јединства Нина Јакић, а признање јој је уручио потпредседник Одбојкашког савеза Србије Ђула Мештер.

Гајић предао пехар
Председник Одбојкашког савеза Србије Зоран Гајић предао је пехар Купа капитену Јединства Сари Сакраџији, а трофеј за учешће у финалу Панчевкама је доделио генерални секретар ОСС Иван Кнежевић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести