Пет утакмица сигурних, можда и шеста

После вишегодишњег обичаја да зимске припреме одрађују у Турској, фудбалери Војводине променили су дестинацију и ударни део рада обавиће у Будви.

На црногорском приморју ће тренирати од данас до 1. фебруара и, како је планирано, одиграће пет, можда и шест контролних утакмица, уколико договоре дуел с подгоричком Будућности.

Новосадска експедиција биће смештена у хотелу Брацера (четири звездице), а тренираће на теренима у Јазу.

- Надамо се да ће нас пратити  добри временски услови и да ће тренер Ивановић са сарадницима моћи да уради све оно што је испланирао, односно да ћемо максимално спремни дочекати почетак пролећних битака за бодове – рекао је секретар стручног штаба Драган Вукићевић.

Због обавеза према репрезентацији, која ће 29. јануара у Сент Луису одиграти утакмицу са селекцијом САД, Владимир Ковачевић и Александар Палочевић ће радити са саиграчима само током првих неколико дана, а потом ће се вратити у Нови Сад и јавити селектору Славољубу Муслину.         

Драган Ивановић планира да на пут поведе укупно 27 фудбалера. За сада, ако се изузму ранији одласци Николе Ашћерића и Душана Мићића који су споразумно раскинули уговоре, нико од играча није напустио редове Војводине, а неколицина њих налази се на проби. С друге стране, извесно је да Воша мора да се појача на позицији штопера, јер је на пролеће чека најмање 17 утакмица, а тренутно у екипи има само тројицу централних бекова - Дарка Пушкарића, Владимира Ковачевића и Бојана Планића. Такође, може да се претпостави и то да ће покушати да ангажују још једног нападача.

А. Предојевић

Прва проба у суботу

Прву утакмицу Војводина ће одиграти у суботу, 21. јануара, са Бокељом из Котора, екипом са којом су се Новосађани срели и у првом колу квалификација за Лигу Европе. У Петровцу је било 1:1, а на “Карађорђу” је Воша славила са 5:0.

Потом следи дуел са Сутјеском из Никшића (24. јануар, 15 часова), па с Петровцем (28. јануар, 13), Грбљем из Радановића (28. јануар, 15) и с Металцем из Горњег Милановца (31. јануар, 15).


ОФК Бачка – Војводина 0:2 (0:0)
СТАРА ПАЗОВА: Терен у центру ФШ, гледалаца: 100, судија: Илија Брдар (Нови Сад). Стрелци: Трујић у 60. и Палочевић у 75. минуту.

ОФК БАЧКА: Јеврић, Мијић, Клисура, Ђурић, Калуђеровић, Бајић, Макарић, Степановић, Ставрић, Тривуновић, Зечевић. Играли су још: Коновалов, Николић, Бајић, Илић, Швоња, Балабановић, Луковић, Мацановић, Апиа и Чековић.

ВОЈВОДИНА: Перић, Лазаревић, Андрејевић, Пушкарић, Поњевић (Хрубик), Зличић (Шћепановић), Ђуришић (Јовић), Спремо, Стаменић (Нешковић), Кнежевић, Крстевски (Бачанин). Играли су још: Роцков, Лакићевић, Планић, Ковачевић, Антић, Вукасовић, Јованчић, Бабић, Палочевић, Трујић, Малбашић.

Дан пред полазак на зимске припреме у Будву, фудбалери Војводине имали су први тест у припремном периоду, у којем су снаге одмерили с екипом Бачке из Бачке Паланке. Шеф стручног штаба Воше Драган Ивановић искористио је прилику да на делу види већи део играча којима располаже, а и тренер Бачкопаланчана Зоран Говедарица шансу је пружио скоро свим кандидатима за први тим.

У првих 45 минута обе екипе промашиле су по пенал. У наставку црвено-бели су извели на терен јачи састав што је резултирало шансама и головима. У 60. минуту Коновалова је савладао Никола Трујић, а Александар Палочевић је , из слободног ударца, поставио коначни резултат - 2:0 за Војводину.
А. П.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести