Пирова победа “викинга” у Драмену

Млада репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство које ће се одиграти у Пољској наредне године. “Орлићима” је био довољан и минималан пораз од Норвешке,

Норвешка - Србија 1:0 (0:0)

ДРАМЕН: Стадион Маријенлист, гелдалаца 3000, судија: Кружлијак (Словачка). Стрелац: Елионуси у 70. минуту. Жути картони: Гренер, Едегард, Елионуси (Норвешка), Антонов, Чаврић, Живковић, С. Милинковић-Савић (Србија). Црвени картон: Трондсен (Норвешка).

НОРВЕШКА: Розбах 6, Харалдсајд 7, Гренер 6 (Самуелсон), Трондсен 6, Фосун 6, Захид 7 (Бериша 6), Едегард 7, Мелинг 7, Дели 7 (Серлет), Елијонуси 7, Селнес 6.

СРБИЈА: В. Милинковић-Савић 6, Гајић 7, Антонов 7 (Ристић), Лазић 6, Максимовић 6, Ђурђевић 6 (Ожеговић 7), Чаврић 7, Јовановић 6, Грујић 6, Живковић 7 (Гаћиновић 6), С. Милинковић-Савић 7.

 јер су у Београду славили са голом више. Имали су тежак посао изабраници Томислава Сивића, али су на крају издржали све притиске.

Као што се и очекивало била је ова утакмица високог темпа, а како су и најављивали наши момци су од почетка успоставили иницијативу. Агилни на средини терена и конкретни у нападу “орлићи” су потпуно отупили оштрицу “викинга” и били знатно бољи ривал. Истакли су се Гајић и Антонов, Грујић и Милинковић-Савић и управо последња двојица имали су прилике у зачетку дуела да доведу Србију у вођство. Први је замало био непрецизан са ивице казненог простора, док је други главом шутирао тик поред гола. Наши бокови су деловали фантастично, своју стару форму приказао је и Андрија Живковић. Чаврић је у 12. минуту вешто ушао у шеснаестерац, одиграо до Ђурђевића, али је овај у последњем тренутку изблокиран. Норвежани су само на моменте претили, а најистакнутији је био везиста Захид. Најбољу прилику домаћи су имали у 19. минуту када је Мелинг центрирао са леве стране, а на другој стативи замало закаснио Елионуси. Средином полувремена Норвежани су преузели иницијативу, па је било све више опасности пред нашим голом. Ко зна шта би се десило да је Елионуси у 37. минуту искористио прилику коју му је припремио Едегард. Вања Милинковић-Савић је већ био савладан, али је неко “орлића” са гол линије избацио лопту. На крају, наши момци су на одмор отишли са обећавајућих 0:0.

Као и почетком меча наши момци су успоставили иницијативу, али већих прилика није било. И, када се то најмање очекивало, Норвежани су повели. Са десне стране центрирао је Харалдсајд, а гол постигао Елионуси. Разиграли су се тада домаћи па су фијукале лопте око нашег казненог простора. Али, тек што је ушао у игру, Ожеговић је могао да разреши све дилеме, али је голман Розбах одбранио. Играч Чукаричког је у смирај меча пропустио још једну прилику, али на срећу то није скупо коштало “орлиће”.

Наредне године наћи ће се међу 12 најбољих селекција на Европском првенству у Пољској.

И. Лазаревић

И Шпанци на Еуру
Пласман на Еуро 2017 обезбедили су Пољска као домаћин и девет победника група: Португал, Данска, Енглеска, Словачка, Немачка, Чешка, Шведска, Италија и Македонија.

После баража на ЕП су се пласирали и Србија, те Шпанија, која је одиграла нерешено у гостима са Аустријом (0:0). У првом сусрету било је 1:1.
 

EUR/RSD 117.1305
Најновије вести