Планић верује у успешан финиш сезоне

Две недеље паузе у првенству фудбалери Војводине користе да се што боље спреме за нагомилане обавезе које им следе у финишу овог дела Суперлиге Србије, као и у четвртфиналу Купа.

У суботу црвено-бели играју важну утакмицу с Вождовцем у Београду (почетак у 17 часова), а у следећу среду очекује их дуел у Купу, у којем ће бити домаћини Борцу из Чачка (18). После тога, у недељу 9. априла, дочекаће тим нишког Радничког на “Карађорђу” (19), а последњи сусрет у лигашком делу сезоне играју с Радником у Сурдулици, који је на програму 13. априла, од 17 часова.

Саиграчима су се јуче на тренингу прикључили млади, У-20 репрезентаивци, Лазар Зличић и Милан Лазаревић, а данас се очекује повратак чланова У-21 селекције Дејана Мелега и Николе Антића. У сусрету са Вождовцем тренер Драган Ивановић неће моћи да рачуна на поцрвенелог Марија Маслаћа и још увек повређеног Душана Јованчића.

- Опоравили смо се од пораза и заборавили утакмицу с екипом Младости - тврди штопер Богдан Планић. - Иако су нас неуспеси код куће у дуелима с Црвеном звездом и Младости заболели, тешко је било очекивати да ћемо све утакмице на домаћем терену успети да добијемо. Имали смо паузу, добро смо тренирали и спремамо се за дуел с Вождовчанима, који је за нас тренутно најважнији.

Планић добро познаје суботњег ривала, чију снагу и потенцијал је овако оценио:

- Београђани немају странаца у екипи. Све су то искусни играчи који већ годинама играју у домаћем првенству и имају висок ниво квалитета. Јасно је да нам неће бити лако, али даћемо све од себе како бисмо уписали сва три бода. Ових дана одрадићемо видео-анализу противника и сигуран сам да ћемо спремно дочекати овај важан испит.

Маслаћ ће изостати због црвеног картона добијеног у сусрету с Лучанцима, па може да се наслути да ће црвено-бели играти с четворицом фудбалера у последњој линији.

- То је сасвим могуће, с тим да верујем како ће се Дарко Пушкарић вратити на место централног бека и да ћемо играти у тандему. Пут ка победи водиће нас преко агресивне игре и високог пресинга, односно напада на последњу линију Вождовца. Успемо ли да наметнемо наш стил, а верујем и убеђен сам да хоћемо, бићемо на добром путу ка освајању читавог плена.

После првенственог окршаја Војводини следи дуел с Борцем у Купу.
- Реч је о још важнијој утакмици, јер, реално, у Купу смо много ближи освајању трофеја него у првенству. Требали би да прођемо у полуфинале, где нас очекују две утакмице, а убеђен сам да нико не може да нас надигра и савлада у два сусрета. У сваком случају, у финишу сезоне очекујем победе којима бисмо обрадовали наше навијаче - најавио је Богдан Планић.

А. Предојевић

 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести