Плеј-аут СЛС: ОФК Београд – Спартак 1:3 (1:2)

Био је ово меч у којем су домаћи покушали да ухвате последњи воз за опстанак у Суперлиги, а гости имали простора да калкулишу. Међутим, то друго се није десило

БЕОГРАД: Омладински стадион, гледалаца: 100. Судија: Грујић (Ниш). Стрелци: Гигић у 34. за ОФК Београд, а Фаркаш у 9, Мудрински у 38. и Илић у 84. минуту за Спартак. Жути картони: Влаховић, Пејовић (ОФК Београд), а Јочић (Спартак).

ОФК БЕОГРАД: Чупић 6, Радовановић 6 (Симић), Златковић 6, Стојковић 6, Планић 6, Павловски 6 (Влаховић 6), Пејовић 6, Аврамовски 6 (Белаковић 6), Јововић 7, Дуроњић 6, Гигић 7.

СПАРТАК: Мирковић 6, Фаркаш 7 (Мркела), Милошевић 6, Антонић 6, Томић 7, Тумбасевић 7, Ковачевић 6, Јочић 7, Шљивић 6, Ивановић 6 (Илић 7), Мудрински 7 (Милић 6).

Био је ово меч  у којем су домаћи покушали да ухвате последњи воз за опстанак у Суперлиги, а гости имали простора да калкулишу. Међутим, то друго се није десило – Спартак је напао од самог почетка, желећи да што пре дуел окрене у своју корист.

Лепо су комбиновали Суботичани, углавном преко бока, а дисциплином у дефанзиви избараници тренера Чернишева, бар на старту, спречавали су сваку опасност по свој гол. И већ у 8. минуту Спартак је дошао у вођство. Била је то течна акција, чији конац је требало да украси Фаркаш и он је у томе и успео. Сјајним ударцем савладао је Чупића.

Ствари су лоше кренуле по ,,романтичере“ који су у том тренутку били виђени у нижем степену такмичења. Покушавао је нешто Гигић, али Спартак је био тај који је био опаснији и био ближи поготку. Ипак, у 34. минуту уследило је  изједначење: Јововић је на пеналтику пронашао Гигића, којем није било тешко да се упише у стрелце. Утакмица се тада потпуно отворила, и обе екипе су кренуле по вођство. Опет је гост био тај који је био конкретнији и у 38. минуту, преко Мудринског повео је са 2:1. Тумбасевић је одлично извео корнер, а нападач ,,голубова“ је главом постигао леп погодак.

Гост је имао резултат и тиме конролисао ритам утакмице. Домаћи нису успевали да створе смишљенију акцију и све је говорило да ће Спартак славити. Како је време пролазило Спартак је био све сигурнији и није се могло назрети да ОФК може до изједначења. Уместо тога, гост је осигурао победу у 84. минуту. Погодак је био плод мале бравуре резервисте Илића.

И. Лазаревић 

 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести