Плеј-оф и куп у жижи

Рукометаши Војводине су припреме почели још 4. јануара, јер им предстоје нови изазови у домаћем купу и плеј-офу. Међутим, пре домаће сцене остало им је да одиграју још три утакмице у СЕХА лиги.

Борцу у Бањалуци гостују 20. февруара, недељу дана касније угостиће Татран из Прешова, а домаћини изузетној екипи Загреба биће 12. марта. У међувремену (9. марта) очекује их утакмица четвртфинала домаћег Купа. Такође, 19. и 20. марта играће Свесрпски Куп, а шест дана касније почеће битке за домаћу титулу у плеј-офу.

Момци најчешће тренирају два пута дневно, а шеф струке Никола Марковић је задовољан.- Спремамо се веома озбиљно, али задесило нас је то да је отишао поуздани пивот Горан Тркуља у иностранство. То нам је пореметило систем игре у одбрани и зато смо довели искусног репрезентативца Црне Горе, који је пре неколико година играо за Војводину, Мирка Милашевића. Могу рећи да се он добро показао на тренинг утакмицама, али и да је одбрана поново бољи део тима - рекао је Марковић.

У редове црвено-белих стигао је и искусни Иван Рајичевић, који игра на позицији левог крила.- Он ће чинити добар тандем с нашим репрезентативцом Филипом Марјановићем. Драго ми је што је остао Александар Гуглета, који одлично игра и са Страхињом Станковићем на десном крилу ће појачати напад. Наша жеља је да одиграмо добро у Бањалуци, па потом против Татрана, који нам је дужник. У међувремену морамо да славимо у четвртфиналу Купа, а онда угошћујемо Загреб, који нас је катастрофално поразио на свом терену. После свега чекамо наш плеј-оф - додао је.

Иначе, наш шампион није се прославио у две утакмице са Југовићем и Металопластиком, пошто је обе изгубио.- Тачно је да се нисмо прославили. Међутим, наша тројица репрезентативаца нису играли, пошто су имали одмор. Ипак, то није оправдање за поразе. Момци морају да схвате да у спорту нема минулог рада и да морају у сваком сусрету да пруже сто посто својих могућности. Могу рећи да су клубови, који ће учествовати у плеј-офу, прилично добри и да нема велике разлике у квалитету. Драго ми је шти је тако, јер то је добро за српски рукомет, који није тако слаб како се прича. Уосталом, обавеза Војводине је да буде најбоља - нагласио је.

Из црвено-белог табора отишли су Пралица, Тркуља, Датукашвили, а престали су да се баве рукометом Петровић и Ћурковић.- Састав је прилично измељен и то причињава мале тешкоће. Млади још увек не могу да преузму пуну одговорност, али су ту да помогну. Међутим, они су велики потенцијал и за годину - две ето их у екипи - закључио је Никола Марковић.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести