Победа у режији Марка Грујића

Фудбалери Црвене звезде су први контролни дуел у оквиру друге фазе припрема на Кипру против Атлантаса решила у своју корист 2:1 (0:1).

Црвена звезда - Атлантас 2:1 (0:1)

Био је то веома занимљив меч против трећепласиране екипе литванског првенства која се определила за дефанзиву увећем делу утакмице. Мучили су се Београђани у нападу где је недостајао завршни пас али су ипак преокретом славили нову победу. Највеће заслуге припадају двоструком стрелцу Марку Грујићу.

Тренер Божовић определио се за најјачи тим, који ће и током шампионата бити форсиран. Истина, због лакше повреде на позицији десног бека стандардног Петковића заменио је Цветковић. Такође, после одласка Вукашина Јовановића у Зенит штоперски тандем чинили су Луковић и последња аквизиција Едсон: Кахриман (Станковић), Цветковић, Луковић, Едсон (Стојановић), Ибањез, Доналд, Ле Талек, Грујић, Срнић, Катаи, Виеира.

Звезда је на расквашеном терену доминирала  у првом полувремену али то није на прави начин искористила. Литванци су стигли до предности у 31. минуту након пенала који је скривио Бразилац Едсон, а сигуран са беле тачке био је Сила.

Додали су црвено- бели гас у наставку, и веома брзо изједначили. На правом месту био је Грујић који је одбијену лопту после шута Вијеире сместио у мрежу (48.минут). Након једног часа игре Едсона је заменио даровити Стојановић. Било је узбуђења у даљем току сусрета, помало и нервозе, па су због међусобног кошкања десетак минута пре краја у свлачионицу морали Јошкас и Катаи који је јуче прославио 25. рођендан.

Да Ливерпул није погрешио када је уз велики новац ангажовао младог репрезентативца Србије видело се у 77. минуту. Грујић је мајсторски искористио пас Вијеире и по други пут матирао одбрану Литванаца што је било довољно за тријумф.

У вечерњим часовима шансу су добили и резервисти који су поделили мегдан са екипом Волгара.

З.Рангелов

Квар на рефлектору

У другом мечу дана противник екипи Црвене звезде био је руски фудбалски друголигаш Волгар из Астрахана. На терену су се нашли: Супић - М. Стојановић, Павићевић, Рендулић, Анђелковић - Ристић, Бабунски - С. Стојановић, Плавшић, Гаврић - Сикимић, а резултат после 40 минута игре био је 0:0.Испоставило се да је то било све од ове утакмице, пошто се због квара рефлектора није играло друго полувреме.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести